Полюбив Путiна в «Однокласниках»

24.07.2014
Полюбив Путiна в «Однокласниках»

Полтавські активісти розгорнули 20-метровий український прапор перед будівлею СБУ в Києві.

Користування соціальною мережею добряче підмочило репутацію військовому комісару Полтавщини Борису Павлову. Річ у тім, що громадські активісти, котрі зайшли на його персональну сторінку в «Однокласниках», були дуже здивовані й обурені антиукраїнськими висловлюваннями військкома: не криючись, той говорив про свої симпатії до дій російського президента про те, що південний схід України має відійти до сусідньої держави, що не вважає Петра Порошенка легітимним Президентом тощо. Це й стало останньою краплею — ота провокаційна інформація в соцмережі й зірвала громадськість.

«А взагалі все почалося з того, що в перші дні анексії Криму Борис Павлов саботував будь-які активні дії громадськості щодо стабілізації ситуації в області, пояснюючи це тим, що немає наказу з Києва. Зокрема я як громадський активіст будував навколо Полтави блокпости замість тих, хто мав би це робити, — говорить член громадської комісії із законності та правопорядку при Полтавській обласній раді Антон Фалтінський. — Вважаю: бездіяльність у такій ситуації якраз і є на руку ворогу. Коли військком нарешті отримав наказ зі столиці, то формував підрозділи і відправляв на місце воєнних дій, проте сам жодного разу там не був. Де саме дислокуються полтавські вояки — не знає (і ми маємо докази цього). Крім того, військовослужбовці з Полтавщини в зоні війни не забезпечені найнеобхіднішим. І коли наші громадські активісти спробували доставити їм одяг та харчі, все закінчилося тим, що четверо волонтерів iз Полтави опинилися в полоні. По суті, вони виконували функції військкома».

Спочатку громадські активісти провели акцію протесту під приміщенням обласного військкомату з вимогою, аби військовий комісар області хоча б на час розслідування його справи склав повноваження.

«Коли Борис Павлов вийшов до громадськості, я прямо запропонував йому вчинити як офіцеру: написати заяву про звільнення, — нагадав голова об’єднання «Громадський контроль Полтавщини» Андрій Храмов, — на що військком прямо заявив, що йти з посади не збирається».

До Києва ж громадські активісти поїхали тому, що у них склалося враження, ніби на місці справою Павлова ніхто не займається. «Я прийшов до військкомату й на власні очі побачив, що військком, як і раніше, сидить у своєму кріслі», — констатує Андрій Храмов.

21 липня полтавські активісти пікетували приміщення СБУ, РНБО та Міноборони в Києві, розгорнувши двадцятиметровий український прапор. Схоже, у столиці на акцію полтавців відреагували: очільник Департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик, котрий вийшов до протестантів, пообіцяв направити до Полтави спецгрупу, аби підсилити управління СБУ в Полтавській області.

Якщо й це не дасть результату, громадські активісти мають у запасі наступний — більш рішучий — крок. Який саме — поки що тримають у секреті. А тим часом активно долучилися до пошуку нових фактів, що доводили б причетність Бориса Павлова до тих дій (і бездіяльності), які йому інкримінують.

«Ми всерйоз налаштовані на те, аби допомогти СБУ й Міноборони прийняти рішення про відсторонення від посади людини, котра має пряме відношення до сепаратистських настроїв, рухів, принаймні на час розслідування справи», — резюмують громадські активісти.

Прес-офіцер управління СБУ в Полтавській області Олексій Скрильник повідомив, що справа щодо Бориса Павлова рухається: спецслужби вже вилучили у військкома ноутбук та мобільний телефон. Призначено низку судових експертиз. Допитують як свідкiв працівникiв обласного комісаріату, активістiв громадських об’єднань, журналістiв, проводять огляд iнтернет-ресурсів, новинних iнтернет-видань, відеохостинг у YouTube.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>