ХРОНІКА

22.07.2014

Легка атлетика

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко виграв етап «Діамантової ліги» в Монако, встановивши новий рекорд змагань — 2,40 м. Цей результат харків’янин показав у першій же спробі. Після цього Бондаренко був близьким до рекорду Європи (2,43 м), але планка все ж не встояла. Ще один українець, Андрій Проценко, у цьому ж секторі став шостим (2,34 м).

Завдяки перемозі в Монако Богдан зміцнив лідерство в «діамантових» перегонах. Тепер його перевага над катарцем Баршимом становить шість очок, а над росіянином Уховим — вісім. Вони на Лазурному березі посіли другу (2,37 м) та третю (2,34 м) сходинки, відповідно.

* * *

Українська метальниця диска Наталія Семенова стала переможницею турніру серії IAAF World Challenge в Мадриді з результатом 60,27 м. На цих самих змаганнях наша бігунка Ганна Тітімець посіла друге місце на дистанції 400 м з бар’єрами (55,49 сек.).

Бокс

На великому міжнародному турнірі в Китаї українські боксери-аматори здобули чотири медалі: «срібло» — в Тетяни Коб (вагова категорія до 51 кг), «бронза» — в Юрія Шестака, Сергія Богачука та Геворга Манукяна.

Стрибки у воду

На Кубку світу в Шанхаї українські стрибуни у воду здобули одну медаль — «сріблом» у міксті відзначилися Олександр Бондар і Юлія Прокопчук. На триметровому трампліні Ілля Кваша посів четверте місце.

Біатлон

Двоє провідних біатлоністок збірної Росії отримали від Міжнародного союзу біатлоністів дискваліфікації за вживання допінгу в минулому сезоні. Катерина Юр’єва залишатиметься поза великим спортом аж вісім років, Ірина Старих — два роки, починаючи з 23 грудня 2013-го. Усі їхні результати, починаючи з цієї дати, анульовано.

Шахи

Українки не змогли «зачепитися» за медалі чемпіонату Європи-2014 у Пловдиві. В останньому, 11-му, турі Наталії Жуковій потрібно було зіграти внічию з росіянкою Тетяною Косинцевою, щоб залишитися в чільній трійці, але вона програла чорними фігурами. Водночас Марія Музичук у двох останніх партіях набрала 1,5 очка, але зупинилася на четвертому місці з 8 пунктами. Жукова — п’ята з 7,5 очка в активі. Ірина Гапоненко — 26-та (6,5). Чемпіонкою ж стала Валентина Гуніна з Росії (9 балів), «срібло» — у Косинцевої (8,5), «бронза» — у грузинки Мелії Саломе (8).

* * *

Президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов особисто допустив жіночу збірну Росії до участі у Всесвітній олімпіаді-2014 у норвезькому Тромсе.

Раніше організатори мали намір не допустити чинних чемпіонок до захисту титулу через невчасно подану заявку. Нагадаємо, зволікання було спричинене оформленням документів на «перебіжчицю» Катерину Лагно, яка змінила прапор України на російський.