НОВИНИ ПЛЮС

15.07.2014

Більшість «західних» та «центральних» українців – за вступ до НАТО

Соціологічне дослідження, яке проводили фахівці Центру Разумкова з 6 до 11 червня 2014 року, засвідчило, що на сході кількість опитаних, які проти вступу України до НАТО, становить 64,2%. На півдні таких також більшість — 57,9%. Вступ України до НАТО в цих регіонах підтримує меншість — 24,3% опитаних жителів півдня та 21,4% — сходу. Досить великий відсоток і тих, хто не зміг відповісти на це питання, — 17,8% на півдні та 14,4% на сході. На заході України відповіді виявились протилежними — тут вступ до Північноатлантичного альянсу підтримує абсолютна більшість, 73,4%, а проти виступає лише 7,7%. Не визначились із відповідями 18,9% опитаних. Жителі центральної частини України виявляють схожу позицію з цього питання, але прибічників вступу до НАТО тут все ж менше. 45,8% респондентів вважають, що Україна має стати членом цієї організації, а 29,9% — проти. У центрі України найбільша кількість опитаних вагається із відповіддю — майже кожен третій, 29,9%, не зміг сказати, підтримує він вступ до НАТО чи ні.

Порошенко визначився зі штатом своїх чиновників

Президент Петро Порошенко затвердив структуру адміністрації Президента у складі голови, його заступників і двох перших заступників, прес-секретаря, першого помічника, помічників, радників, уповноважених Президента, служби Президента, приймальні Президента, офісу голови адміністрації Президента, 15 головних департаментів, п’яти департаментів і чотирьох відділів. Зокрема, в структурі адміністрації Президента передбачено головні департаменти: з питань впровадження реформ, з питань національної безпеки та оборони, з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції, з питань гуманітарної політики, з питань внутрішньої політики, головний департамент реформування адміністрації Президента, головний державно-правовий департамент, головний департамент правової політики тощо.

Янукович судиться з Україною

Віктор Янукович подав до суду Європейського союзу позов проти санкцій Брюсселя, накладених на нього і його синів. Серед людей, які звернулися до цього суду зі схожим позовом, є також колишній Прем’єр-міністр Микола Азаров. Український уряд в ході підрахунків встановив, що Янукович і його поплічники за допомогою злочинних схем вивезли з України суму, зіставну з розмірами держбюджету. У зв’язку з цим ЄС заблокував рахунки в банках на своїй території, що належать Януковичу і низці людей, що входили до його уряду. Раніше Янукович заявляв, що у нього «ніколи не було ніяких рахунків за кордоном».