НАВКОЛО ЧЕМПІОНАТУ

08.07.2014

Травмовані

На відновлення Неймара піде 40-45 днів — така інформація з’явилася невдовзі після того, як провідного форварда збірної Бразилії обстежили в клініці міста Форталеза. Після зіткнення із захисником колумбійців Хуаном Суньїгою в матчі 1/4 фіналу Неймар зламав третій поперековий хребець. Однак, за даними іспанської газети «Марка», Неймар уникнув неврологічних ушкоджень і чутки про серйозність його травми не відповідають дійсності. Як пише сайт «Глобоеспорте», якщо бразильці потраплять до фіналу, 22-річний нападник має шанси вийти на поле і грати 13 липня на знеболювальних уколах. При цьому представник Неймара підкреслив, що найважливіше — відновлення гравця, і про його неодмінну участь у фіналі за будь-яку ціну ніхто не думає.

До речі, медсестра з лікарні у Форталезі, яка зняла Неймара на каталці в коридорі і після цього сама посміхнулася у свою відеокамеру, вже звільнена з роботи.

* * *

Півзахисник збірної Аргентини Анхель Ді Марія прагне відновитися до фіналу чемпіонату світу. У півфінальному матчі, в якому суперниками аргентинців буде збірна Нідерландів, футболіст мадридського «Реалу» не зможе взяти участі через пошкодження.

Дискваліфікація

Бразильці подали апеляцію на жовту картку ключового захисника Тьяго Сильви, яка стала для нього другою на турнірі. Якщо прохання бразильської федерації футболу не задовольнять, капітан «селесао» пропустить півфінальну дуель із Німеччиною.

Ті, що програли

Футболістів збірної Колумбії, які «вилетіли» у чветьфіналі від бразильців, позавчора зустріли на батьківщині як героїв. Тисячі людей прийшли в аеропорт Боготи з прапорами й плакатами. Потім гравці збірної здійснили поїздку по місту у відкритому автобусі, вітаючи своїх численнних прихильників, що зібралися на вулицях столиці. До привітань на адресу збірної, яка вперше в історії пройшла до 1/4 фіналу ЧС, приєднався президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

* * *

Гравці збірної Бельгії плакали після поразки у чвертьфіналі від Аргентини. Про це заявив головний тренер «червоних дияволів» Марк Вільмотс. «Я пишаюся своїми гравцями. Але кажу їм і вам: не плачте і не шкодуйте ні про що. У Бельгії відмінні перспективи на майбутнє, — сказав Вільмот, додавши: — Дивно, що суддя не звернув уваги на фоли Мессі. Та й загалом я розчарований Аргентиною. Вона мене не вразила. Звичайна команда».