НОВИНИ ПЛЮС

04.07.2014

В Україні зростає підтримка вступу в НАТО

Підтримка ідеї членства України в НАТО сягнула максимального показника за всі роки досліджень і зростає надалі. Якщо в травні приєднання до Альянсу підтримували 34% громадян і 48% виступали проти, то вже на початку червня на гіпотетичному референдумі щодо членства в НАТО «за» проголосували б 41% українців, «проти» — 40%. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова та фондом «Демократичні ініціативи».

Окрім того, 43% виступають за повернення Україні статусу ядерної держави. Не підтримують цієї ідеї 37%, не визначилися 20% респондентів.

Меджліс уперше збереться не в Криму

Меджліс кримськотатарського народу, який цієї п’ятниці проведе розширене засідання за участю голів регіональних меджлісів, уперше збереться не в Криму. Як повідомив голова Херсонського регіонального меджлісу Асан Алієв, засідання відбудеться на Херсонщині, в місті Генічеськ. Участь у ньому візьмуть голова Меджлісу Рефат Чубаров та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, якому окупаційна влада Криму заборонила в’їзд на територію півострова.