НОВИНИ ПЛЮС

25.06.2014

Церква не вгодила

Бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки захопили храм протестантської церкви «Слово життя» в місті Шахтарськ Донецької області, повідомляють «Донецкие вести».

За їхньою інформацією, у полон потрапив пастор церкви Микола Калініченко. У подальшому його відпустили, відібравши автівку. Терористи наголосили, що в разі, якщо пастор «продовжуватиме займатися релігійною діяльністю, то його розстріляють».

У Донецькій області це вже сьомий випадок незаконного вторгнення і захоплення церковних будівель. Зокрема, раніше було розгромлено офіс і захоплено будівлю церкви в Горлівці, а також захоплено будівлю церкви в Торезi.

Крим — без «узбіччя»

Спікер кримського парламенту Володимир Константинов пропонує до серпня скоротити кількість дорожніх знаків українською та англійською мовами. Про це він повідомив у вівторок на засіданні Ради міністрів Криму, повідомляють місцеві сайти. «Нам треба проявити самоповагу, адже навряд чи ви знайдете в Англії чи у Львові знаки російською мовою», — авторитетно пояснив він свою позицію.

Найбільше несприйняття самопроголошеної влади та їхніх симпатиків викликали плакати «Дякуємо за чисті узбіччя», які досі закликають водіїв не забруднювати довкілля. Чи будуть ці написи замінені на російські аналоги, чи заклики не перетворювати дороги на смітники скасують взагалі, наразі не повідомляється.

Пасічник — під мікроскопом

Ситуацію із призначенням головою Державної служби України з лікарських засобів президента Всеукраїнського громадського об’єднання «Аптечна професійна асоціація України» та президента фармацевтичної компанії «Фалбі» Михайла Пасічника взяла під свій контроль уповноважена в боротьбі з корупцією Тетяна Чорновол. Вона нагадала, що Пасічника на державну посаду було призначено 4 червня без попереднього надання її біографічної довідки для перевірки на можливу корупційність. «Не пройшло й місяця після цього підкилимного призначення, як урядовому уповноваженому з питань антикорупційної політики почали надходити сигнали, що у Михайла Францовича може бути конфлікт інтересів», — написала Тетяна на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» і пообіцяла, що «всі ці факти будуть ретельно досліджені й направленні на перевірку». Водночас Тетяна Чорновол попросила громадськість, «а особливо фармацевтичні підприємства та інші галузі, залежні від посади голови Державної служби України з лікарських засобів, уважно слідкувати за діяльністю Пасічника і повідомляти Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в разі проявів корупційності».

Уряд сідає на дієту

Цього року уряд на різноманітні фуршети-банкети витратить не більше 635 тис. грн. Саме такою є сума угоди на послуги з організації харчування під час заходів за участю керівництва держави, яку Господарсько-фінансовий департамент секретаріату Кабінету Міністрів України уклав з ДП ДУС з обслуговування офіційних заходів «Гарант-Сервіс», повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Послуги замовлено до кінця поточного року. До речі, минулого року на урядові бенкети було витрачено 810 тис. грн., у 2012 р. — 1,31 млн. грн., у 2011 р. — 2,05 млн. грн.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>