НОВИНИ ПЛЮС

24.06.2014

Новий глава МЗС

Міністр закордонних справ Павло Клімкін після участі в засіданні Ради Євросоюзу в Люксембурзі заявив, що головною тематикою було обговорення шляхів деескалації на сході України. Окрім того, за його словами, розглядалося питання можливого накладення на Росію більш жорстких санкцій.

«Україна та особисто я як міністр уперше брали участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ЄС», — наголосив новий очільник зовнішньополітичного відомства. «Прийде час, і глава МЗС України представлятиме за цим столом державу-члена ЄС», — додав він у «Твіттері».

Під час спілкування Клімкіна з журналістами російський журналіст тричі ставив йому запитання російською мовою, але міністр щоразу відповідав йому українською. Однак наприкінці брифінгу Клімкін (уродженець Курська) таки сказав кілька фраз російською, описуючи мирний план Президента Порошенка: «Вся ідеологія плану побудована на діалозі. Всі пункти можливо реалізувати лише через діалог».

Проти сепаратизму

Головний редактор сепаратистського видання «Хочу в СССР» і «Весник Приазовья» затриманий у Маріуполі й тепер перебуває в Запоріжжі. Про це повідомив начальник головного відділу Служби безпеки України в Маріуполі.