ХРОНІКА

20.06.2014

Футбол

Виконувачем обов’язки головного тренера львівських «Карпат» після відставки Олександра Севидова став 40-річний хорватський фахівець Ігор Йовічевич. Місцева футбольна громадськість добре знає його за успішною роботою з молодіжною та юніорською командами клубу, свого часу вихованець загребського «Динамо» грав за «Карпати» на позиції півзахисника.

Приставку «в.о.» можна буде зняти після закінчення навчання Ігоря на тренерських курсах і отримання диплома УЄФА.

Новим спортивним директором «левів» став ще один екс-гравець львівського клубу Юрій Беньо. Водночас стало відомо про фінансові проблеми «Карпат» — затримку виплати зарплатні гравцям і тренерам. За даними з різних джерел, «зелено-білих» порівну фінансують Петро Димінський і структури Ігоря Коломойського, і при цьому сторона Коломойського затримує виплати.

* * *

Замість «Црвени звезди» Сербію в Лізі чемпіонів-2014/15 представлятиме інший белградський клуб — «Партизан». Таке рішення озвучив виконавчий комітет Футбольного союзу Сербії у зв’язку з тим, що «Црвена звезда» була виключена з Ліги чемпіонів за порушення низки приписів УЄФА з ліцензування клубів і фінансового «фейр-плей».

* * *

Став відомий повний список клубів, що в новому сезоні поповнять італійську серію А. До «Палермо» й «Емполі», які посіли два перші місця в другому дивізіоні, долучилася «Чезена». «Морські коники» повертаються до «вишки» після п’ятирічної перерви, вигравши «плей-оф» серії В за 3-8-ме місця. Фінал: «Чезена» — «Латина» — 2:1 (2:1).

Вилетіли з вищого дивізіону «Катанія», «Болонья» й «Ліворно».

Теніс

На турнірі cерії WTA в голландському Хертогенбосі (призовий фонд — 250 тис. дол.) українка Еліна Світоліна припинила боротьбу на стадії чвертьфіналу. Позавчора в другому раунді наша співвітчизниця перемогла шосту ракетку турніру бельгійку Кірстен Фліпкенс — 7:6, 6:4. А вчора харків’янка склала зброю перед Цзі Чжен із Китаю — 3:6, 0:6.

* * *

На Уїмблдоні сестри Кіченок і Юлія Бейгельзімер вийшли до фіналу парної кваліфікації.

* * *

Українець Артем Смирнов вийшов у четвертьфінал «челленджера» в Мілані, розгромивши сіяного під сьомим номером румуна Адріана Унгура — 6:1, 6:2.

Хокей

Керівництво ХК «Донбас» розраховує повернутися в чемпіонат Континентальної хокейної ліги після річного антракту. Позавчора стало відомо, що, з огляду на складну політичну ситуацію на Донеччині, в сезоні 2014/15 «Донбас» замість КХЛ візьме участь у першості України. Так само фарм-клуб донеччан «Молода гвардія» пропустить сезон в МХЛ і гратиме в національному чемпіонаті. При цьому з «Донбасу» йдуть провідні хокеїсти — але тільки на один сезон. Для підтримки спортивної форми та розвитку професійної кар’єри їм надано право укласти однорічні угоди з іншими клубами КХЛ, а контракти з «Донбасом» зафіксовано лігою й «заморожено» на один рік.

Плавання

У Барселоні на третьому етапі міжнародного турніру «Маре нострум» українка Марія Лівер здобула золоту медаль на дистанції 50 м брасом, показавши час 31.23 сек.