ХРОНІКА

18.06.2014

Теніс

Стартувала кваліфікація Уїмблдонського турніру, призовий фонд якого зріс на 10% проти минулорічного й становить 42 млн. дол. (25 млн. фунтів). Через сито відбору до основної сітки пробують пробитися десять українських тенісистів. Обидвоє чоловіків вибули позавчора вже в першому колі. Сергій Бубка-молодший поступився Боббі Рейнольдсу зі США (6:3, 4:6, 0:6), а Ілля Марченко — бельгійцеві Стіву Дарсісу (5:7, 3:6). Напряму до основної сітки потрапили Олександр Долгополов (19-й номер рейтингу АТР) та Сергій Стаховський (89).

Учора по обіді почали боротьбу у кваліфікації Уїмблдону аж восьмеро наших дівчат. Причому жереб звів Анастасію Васильєву та Катерину Козлову в очному протистоянні. Інші учасниці відбору від України — Юлія Бейгельзімер, Марина Заневська, Леся Цуренко, Надія й Людмила Кіченок, Ольга Савчук. Еліна Світоліна (34-й номер рейтингу WTA) — вже в основній сітці.

* * *

«Челленджер» у Мілані (призовий фонд — 35 тис. євро). Перший раунд. Смирнов (Україна) — Башич (Боснія) — 6:3, 6:2.

* * *

Турнір WTA в Істборні (710 тис. дол.). Другий раунд кваліфікації. Татішвілі (США) — Васильєва (Україна) — 4:6, 7:6, 6:2.

* * *

Турнір в Істаді (25 тис. дол.). Кваліфікація. К. Бондаренко (Україна) — Лайне (Фінляндія) — 6:1, 6:0. Перший раунд. К. Бондаренко — фон Дайхманн (Ліхтенштейн) — 6:4, 5:7, 5:7.

Футбол

Позавчора футболісти «Карпат» повернулися із відпустки — окрім тих, хто залучений до своїх збірних. Того ж дня, за інформацією «Львівської газети», з командою попрощався головний тренер Олександр Севідов. Відтак «зелено-білі» почали шукати нового наставника.

* * *

«Барселона» офіційно оголосила про трансфер півзахисника «Севільї» та збірної Хорватії Івана Ракітича, який підписав із каталонським грандом п’ятирічний контракт. За неофіційною інформацією, «Барса» заплатить «Сельті» за Ракітича близько 18 мільйонів євро, до того ж у рамках угоди в зворотному напрямку на правах дворічної оренди перейде молодий аргентинець Деніс Суарес.

Баскетбол

Молодіжна збірна України (U-20) у Китаї готується до чемпіонату Європи в дивізіоні В, який відбудеться 10-20 липня в Боснії і Герцеговині. Суперниками нашої команди в групі будуть збірні Грузії, Білорусі, Австрії, Швейцарії, Нідерландів та Фінляндії. Заплановано зіграти дев’ять товариських матчів, три вже позаду. Молоді українці обіграли ровесників із Литви (54:48) та Китаю (81:78) і програли клубу «Тяньцзінь» (60:58).

Хокей

Чинний чемпіон України «Компаньйон-Нафтогаз» подав у Міжнародну федерацію хокею заявку для участі в Континентальному кубку сезону-2014/15. Наступного тижня в Будапешті відбудеться нарада команд-учасниць, після чого стане остаточно ясний календар змагання і склад його учасників. Але вже зараз відомо, що кияни почнуть свій шлях із півфіналу, де боротимуться з представниками Франції, Білорусі («Німан») і переможцем чвертьфіналу.

Олімпізм

Президент НОК Сергій Бубка підписав офіційний документ на підтвердження готовності України брати участь у перших Європейських іграх, що у червні 2015 року відбудуться в Баку (Європіада під егідою МОК на кшталт Панамериканських та Паназіатських ігор). На Іграх-2015 планується участь понад 6 тисяч атлетів із 49 країн Європи, які боротимуться за 239 комплектів нагород у 19 видах спорту.

За повідомленням НОК, на даний момент кваліфікаційні нормативи виконали 34 українські спортсмени (по шість — у спортивній гімнастиці, аеробіці, боротьбі вільній, жіночій та греко-римській, чотири — у стрибках на батуті).