НАВКОЛО ЧС

17.06.2014

«Точний» рекорд Італії

Збірна Італії встановила рекорд за відсотком точних передач у матчах фінальних турнірів чемпіонату світу. У зустрічі з англійцями цей показник «Скуадри адзурри» досяг 93,2%, чого раніше не вдавалося жодній команді за всю історію турніру. Нагадаємо, підопічні Чезаре Пранделлі обіграли «левів» iз рахунком 2:1.

Франція й Гондурас — без гімнів

Позавчорашній матч групи Е між Францією й Гондурасом почався без традиційного виконання національних гімнів двох країн та оголошення складів команд. Причина — поломка обладнання на стадіоні в Порту-Алегре.

Голі хорвати образились

Гравці збірної Хорватії відмовилися від спілкування з пресою на ЧС-2014 на знак протесту проти папараці. У ЗМІ з’явилися знімки футболістів «картатих», які у своєму готелі купалися в басейні голяка.

«Я не можу змусити їх бути в розпорядженні журналістів після того, що вони (журналісти) зробили, — цитує агенція «Рейтер» головного тренера Ніко Ковача. — А як би ви почувалися, якби хтось виклав ваші фотографії без одягу? Не можу сказати, коли бойкот закінчиться, — завтра, після групового раунду чи після закінчення чемпіонату світу».

Льов Клозе не посприяє

Головний тренер збірної Німеччини Йоахім Льов напередодні старту команди на ЧС-2014 зазначив, що його не надто хвилює можливість Мирослава Клозе стати найкращим бомбардиром в історії «мундіалів». На даний момент в активі 36-річного форварда «бундестіму» 14 голів на чемпіонатах світу, а в бразильця Роналдо — 15. «Забити ще один гол важливо особисто для Клозе, — каже Льов. — Це може служити додатковою мотивацією. Буду радий за гравця, але для мене його рекорд вторинний».

Погода коригує хронометраж

Якщо матч у місті Натал між Мексикою й Камеруном пройшов під сильною зливою, то більшість поєдинків у інших куточках Бразилії відбуваються в умовах спеки. Тим більше що для зручності європейської телеаудиторії частину матчів починають о 13:00 за бразильським часом. Такі умови змусили ФІФА розглянути питання щодо організації перерв у середині кожного з таймів під час ігор ЧС. Перерви на розсуд судді протяжністю три хвилини можливі, якщо ртутний стовпчик покаже більше 32 градусів за Цельсієм.

Розслідування порожнечі

ФІФА почне розслідування з приводу наявності декількох сотень порожніх місць під час матчу між Іспанією та Нідерландами. За даними організаторів, квитки на цей поєдинок були продані за кілька місяців до його початку. У ФІФА розглядають дві основні причини неповної явки глядачів: або деякі вболівальники не змогли дістатися до стадіону через транспортні проблеми, або ж організатори допустили плутанину під час продажу та розподілу місць на арені.

Росія наливає в Ріо

У рамках «мундіалю» в Ріо-де-Жанейро відкрився «Дім Росії». Він облаштований у будівлі Музею сучасного мистецтва й має на меті познайомити всіх охочих із чемпіонатом світу 2018 року, який пройде в РФ, та традиціями країни-організатора наступної світової першості. На урочистому відкритті «Дому Росії» гостей годували млинцями, пригощали горілкою та розважали традиційною російською музикою.