НОВИНИ ПЛЮС

17.06.2014

Хакери оголосили Болотову війну

До боротьби з сепаратизмом на сході підключилися і спеціалісти Кіберсотні. Днями столичний програміст Євген Докукін заблокував електронні рахунки лідера ЛНР Валерія Болотова, на які надходили кошти від його прихильників, залишивши сепаратистів без фінансування.

Це не перша акція Докукіна, повідомляє сайт AIN.UA з посиланням на сторінку у «Фейсбуці» програміста. Так, у березні йому тимчасово вдалося заблокувати офіційний сайт ДНР. А восени минулого року саме він виявив можливі проблеми у мобільному додатку «Приват24».

Зупинятися на досягнутому Євген не збирається. Він офіційно оголосив набір до Українського Кібервійська. Окрім блокування електронних гаманців, активісти планують провести операції «Кібершторм» та «Кіберураган», спрямовані на блокування мобільних телефонів терористів ДНР та ЛНР.

Без картоплі

Росія відучора заборонила постачання з України продовольчої картоплі. Про це офіційно повідомив Россільгоспнагляд, вкотре пославшись на «неодноразове виявлення в українській продукції золотистої картопляної нематоди, яка є карантинним об’єктом для Росії». Насправді ж експерти вбачають у цьому черговий крок українсько-російської продовольчої війни, від якої страждає в першу чергу російський споживач.

За даними Держмитслужби України, експорт української картоплі до Росії в січні-травні цього року становив 1,235 млн. доларів або 92,9% від усього експорту цієї продукції. У 2013 році Україна завезла у РФ картоплі на 1,119 млн. доларів, що становило 36,5% від усього українського експорту цієї культури.

Росія також зберігає заборону на ввезення продовольчої картоплі з Євросоюзу, введену 1 липня 2013 року. Так що картопля може стати там делікатесом.

Київ у пітьмі

Центральні вулиці та історичні пам’ятки Києва можуть відключити від освітлення. Зокрема, в понеділок без електропостачання залишилася територія навколо універмагу «Україна», пам’ятник князю Володимиру Великому та Аскольдова могила, популярне серед киян місце відпочинку — Співоче поле.

Причиною знеструмлення стала заборгованість комунального підприємства «Київміськсвітло» за спожиту електроенергію, яка сягнула понад 38,3 млн. грн., «Київенерго» змушене продовжувати відключати об’єкти вуличного освітлення, повідомила прес-служба компанії. Загалом же борг столичних споживачів за спожиту електроенергію на початок червня поточного року сягнув 845 млн. грн.

Відключення об’єктів, які забезпечують вуличне освітлення міста, може становити небезпеку для мешканців та гостей столиці, тому «Київенерго» публічно закликало керівництво КП «Київміськсвітло» негайно сплатити заборгованість за спожиту електроенергію та відновити поточні розрахунки. Але, незважаючи на численні офіційні звернення та попередження про відключення, з боку керівництва «Київміськсвітло» жодних заходів щодо погашення заборгованості вжито не було, повідомляє агенція УНН.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>