Бери рушник — ставай струнким

05.06.2014
Бери рушник — ставай струнким

Цю невибагливу методику корекції фігури розробили японські фахівці майже 10 років тому. Вона дозволяє повернути статуру в природне положення і змінити контури тіла, зробивши талію тоншою, а спину — рівнішою. Цікаво, що книга, в якій детально описується методика, розійшлася величезним накладом — 6 мільйонів примірників. Хоча пояснити цю ефективну, проте нескладну практику, можна кількома абзацами.

1. Скручуємо із рушника тугий валик довжиною не менш як 40 сантиметрів і товщиною 7—10 сантиметрів. Перев’язуємо його міцною ниткою, щоб не розмотався.

2. Сідаємо на тверду горизонтальну поверхню (м’яке ліжко не підійде, краще на кушетці чи просто підлозі), кладемо згорнутий валик.

3. Акуратно опускаємося на спину, притримуючи валик руками так, щоб він опинився поперек тіла під поясницею — якраз під пупом. Це важливо.

4. Ноги кладемо на ширину плечей і «клишоного» зводимо стопи разом — так, щоб великі пальці торкалися одне одного, а п’ятки були на відстані 20—25 сантиметрів одна від одної.

5. Заводимо витягнуті прямі руки за голову, повертаємо їх долонями вниз і з’єднуємо між собою мізинцями. Поза не дуже зручна, якщо вам складно випрямити руки повністю — не страшно, нехай лежать, як виходить. Головне — слідкувати, щоб доторкалися між собою великі пальці ніг і мізинці рук.

6. Лежимо в такому положенні 5 хвилин.

Автори методики, як і її прихильники, стверджують: якщо все зробити правильно, ваша статура відразу набуватиме природну для неї форму і ви відчуєте, як живіт дивовижним чином «втягується» всередину тіла. Але майте на увазі: цей процес може бути болісним. Якщо вам дуже важко відразу витримати п’ять хвилин, починайте з хвилини-двох, щодня збільшуючи час «відпочинку на валику». Результати стануть помітними десь через місяць.