Третій гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда», який проходитиме цього тижня в Тернополі й припаде на популярнi в народі Зеленi свята, обіцяє надзвичайно цікаву і насичену програму. Тим паче що в цей час працюватиме i традиційна Західноукраїнська туристична виставка, на якій «файне місто» прагне заявити про себе з найкращого боку. Різноманітних заходів заплановано багато, однак фішкою цього разу буде саме кулінарія. Аж три кулінарних рекорди одразу запланували побити тернопільські ресторатори, причому один із них має бути світовим. Як розповів «УМ» один зi співорганізаторів фестивалю Ігор Парій, уздовж набережної Тернопільського ставу встановлять небачений досі мангал, на якому смажитиметься 200-метровий шашлик зi свинини (досі найдовшим у світі шашликом вважається виготовлений минулоріч у Татарстані 180-метровий iз яловичини, а в Україні — 150-метровий від київських рестораторів). На другий день фестивалю буде зварено рекордну кількість зеленого борщу — аж 500 літрів! А десерт кулінари приготують знову ж таки рекордний — торт у вигляді карти Тернопільської області вагою три тонни і величиною 15 квадратних метрів! Причому всім цим гостей свята обіцяють пригощати абсолютно безкоштовно.
До речі, на ці Зелені свята і сам Тернопіль виглядатиме незвичайно. У святковому вбранні будуть не лише його жителі, а й... пам’ятники.
Активісти молодіжних організацій вирішили «одягнути», зокрема, кам’яних Степана Бандеру, Івана Франка, Тараса Шевченка, Данила Галицького та Соломію Крушельницьку. Для останньої шиють довгу білу сукню. Однак усіх секретів наперед розповідати не будемо, бо «УМ» обіцяє своїм читачам спеціальний фоторепортаж iз «Галицької дефіляди» з унікальними рецептами стародавньої галицької кухні.