НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2014

Турчинов закликає заборонити КПУ

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликає Міністерство юстиції звернутися в суд із проханням заборонити Комуністичну партію за наявності доказів її співпраці із сепаратистами. Про це спікер заявив на вчорашньому засіданні парламенту. «Є дуже багато інформації й матеріалів про співучасть представників Компартії в організації терористичної й сепаратистської діяльності», — підкреслив він. І додав, що вивчення цих матеріалів та надання їм належної оцінки є справою суду.

Свою заяву Турчинов озвучив після виступу голови фракції КПУ Петра Симоненка. Той наполягав на тому, що в Маріуполі Донецької області вбили й розстріляли особовий склад міського відділу міліції за відмову застосовувати зброю стосовно мирних громадян, які вийшли на демонстрацію 9 травня. Спікер ВРУ зупинив виступ Симоненка, звинувативши його в неправді й дезінформації. За словами Турчинова, Симоненко повторює «брехню і пропаганду, яку розповсюджують російські засоби масової інформації».

Мерія відновить роботу 25 травня

Будівля Київської міської держадміністрації, яку ще в перші дні Майдану зайняли активісти, до 25 травня буде готова до роботи. Про це заявив голова КМДА Володимир Бондаренко на брифінгу у вівторок, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ». «Чотири поверхи вже заселені. На перший і другий поверхи ми переведемо виборчу комісію, й до 25 числа буде повна чистота. Сьогодні там закінчився ремонт», — зазначив він. Раніше Бондаренко розповідав про те, що будівельники — Київміськбуд і Київінвестбуд — поступово ремонтуватимуть будівлю, рухаючись із верхніх поверхів униз.

Столиця повертає собі комунальну власність

Києву вдалося зберегти у комунальній власності столичний іподром, заявив голова КМДА Володимир Бондаренко, передає «ЛІГАБізнесІнформ». За його словами, рік тому керівництвом іподрому був отриманий кредит у розмірі 1 мільйона гривень, підприємство не змогло повернути більшу його частину — 846 тисяч, а відтак судові виконавці вже почали описувати майно іподрому за неповернення кредиту. Місто ризикувало втратити іподром, однак банк «Хрещатик» перекредитував підприємство й питання було вирішено, зазначив Бондаренко. За його словами, також був виграний перший суд iз приводу власності Гостинного двору. Київській владі, повідомив Бондаренко, вдалося залишити в комунальній власності Будинок актора, а от за магазини «Сяйво» і «Знання» нині триває боротьба.

Царьову вручать підозру про вчинення злочину

Прокуратура Києва повідомить нардепа Олега Царьова про підозру у вчиненні злочину після того, як Верховна Рада зніме з нього недоторканність. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прокурора Києва Миколу Герасим’юка. За його словами, передчасно говорити про те, чи буде Царьов відразу ж затриманий. «Нехай Верховна Рада прийме рішення, і нами все буде зроблено за процедурою», — запевнив він. Нагадаємо, що раніше Верховна Рада дала в.о. Генерального прокурора Олегу Махніцькому право ініціювати позбавлення недоторканності народних депутатів. А у середині квітня Генпрокуратура відкрила третє провадження щодо народного депутата Олега Царьова за заклики до сепаратизму.