Два роки з «оновленим» Путіним

Два роки з «оновленим» Путіним

У Росії відзначили одразу дві річниці — «Болотної справи» та початку третього президентського терміну Володимира Путіна. Два роки тому, 6 травня 2012-го, у Москві відбувся «Марш мільйонів». Напередодні інавгурації знову обраного главою держави (після чотирирічної перерви на президентство Дмитра Медведєва) Путіна незгодні з політикою Кремля громадяни вийшли на велелюдний мітинг, вимагаючи чесних виборів.

США допоможуть боротися із терористами. Нігерії

США допоможуть боротися із терористами. Нігерії

Тисячі людей вийшли на вулиці головних міст Нігерії на «Марш мільйона жінок», головною вимогою якого було повернути викрадених радикальними ісламістами школярок. Найбільша маніфестація відбулася у столиці країни Абуджі, де розгнівані родичі полонянок вимагали від уряду та силовиків рішучих дій.

Із гопників — у віце-спікери

Із гопників — у віце-спікери

В Угорщині склав присягу новообраний парламент. Із 199 крісел дві третини дісталися членам керівної партії «Фідес» (117 мандатів) та її союзникам, християнським демократам (16 мандатів). Решту місць поділили соціалісти, націоналісти та зелені. Віктор Орбан вдруге став прем’єр-міністром і до кінця травня має оголосити склад нового уряду.

Бідний багатого не зрозуміє

Бідний багатого не зрозуміє

У багатьох країнах світу нерівність між бідними та багатими верствами суспільства сягнула найбільшої прірви за останні десятиліття. Як повідомляє «Євроньюз», про це свідчить звіт Організації економічної співпраці та розвитку, представлений на форумі в Парижі, присвяченому цій проблемі.

Всі статті рубрики