НОВИНИ ПЛЮС

08.05.2014

За місця в Київраді боротимуться 35 партій

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 35 партій на вибори Київської міської ради. Серед них, зокрема, Європейська партія України, «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка», Національна демократична партія, Слов’янська партія, КПУ, Партія регіонів, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» тощо. Ще раніше Київський тервиборчком зареєстрував 19 кандидатів у мери Києва. Серед них — Микола Катеринчук, Віталій Кличко, Володимир Бондаренко та інші. Вибори мера Києва й Київради відбудуться 25 травня.

Троє кандидатів у президенти готові розповісти про свої фінанси

Кандидати в президенти Петро Порошенко, Анатолій Гриценко та Ольга Богомолець обіцяють оприлюднити звіти про надходження та витрати коштів iз передвиборчих фондів. Про це повідомляє рух «Чесно». «Анатолій Гриценко та Ольга Богомолець уже почали публікувати в iнтернеті інформацію про фінансування власних передвиборчих фондів», — зазначили активісти. Вони додали, що розробляють відповідний законопроект, який би зобов’язав кандидатів розкрити інформацію про своє фінансування ще до виборів 25 травня.

Правоохоронці підозрюють 17 банків у фінансуванні сепаратистів

Правоохоронні органи виявили вже 17 банків, які підозрюються у фінансуванні сепаратистської діяльності. Про це повідомив в.о. Генпрокурора Олег Махніцький. Назви фінустанов очільник ГПУ не уточнив. За його словами, на даний момент робота правоохоронних органів зосереджена насамперед на економічному підґрунті сепаратизму. У свою чергу голова СБУ Валентин Наливайченко нагадав про нещодавнє виявлення в Одесі конвертаційного центру, який фінансував місцевих сепаратистів.

Клименко не з’явився на допит

Колишній голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко не з’явився на допит до Генеральної прокуратури 7 травня. «Це дуже серйозно. Я б на його місці з’явився, щоб зняти підозри, якщо він до цього готовий. У Росії про це також відомо, тому довго він у Росії не просидить», — прокоментував ситуацію голова СБУ Валентин Наливайченко. Він нагадав, що Клименку інкримінується відмивання коштів, ухиляння від сплати податків тощо. «Ця особа неминуче отримає санкції не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні, якщо негайно не з’явиться на допит до Генпрокуратури як підозрюваний щодо причетностi фінансування тероризму в Україні», — сказав Наливайченко.

Царьов пишається тим, що з нього можуть зняти імунітет

Депутат від Партії регіонів Олег Царьов зазначив на своїй сторінці в мережі «Фейсбук», що відчуває гордощі через можливе зняття з нього депутатської недоторканності. «Ну ось. Вплив моєї скромної персони на історію. Верховна Рада приймає закон для боротьби зі мною. Мої зусилля з боротьби з владою помічені та відзначені», — написав Царьов у соцмережі. Нагадаємо, що парламент дозволив в.о. Генпрокурора Махніцькому ініціювати зняття імунітету з народих депутатів. Першим кандидатом на позбавлення недоторканності є саме Царьов.