Вiд таких братiв не чекай добра

16.04.2014

Якою любов’ю росіяни нас люблять? Є любов умовна і безумовна. Так як чорне і біле, день і ніч, добро і зло, Бог і диявол. Упродовж усього часу наші брати–слов’яни любили нас умовною любов’ю, це значить — на якихось умовах. Наприклад, ми вам газ, а ви слухайтесь нас.

Кримські росіяни, ви задумувались, якою любов’ю любила ваша Росія–мати, коли покидала вас? Матінка Україна прийняла сиріт, усіх дітей любила безумовною любов’ю однаково. Було всяко: тяжкий післявоєнний період, «застой», перебудова, а потім наші нерозумні горе–політики зробили все, щоб діти пішли по світу «попрошайками».

Мені жаль кримчан, які недооцінили матір–Україну і цим винесли собі вирок. Адже забрана земля — не ваша. Забрали її брехнею, хитрістю і підступом. Господь цього не любить і другим не велить.

Чому Бог вибрав нас перед силами російського зла? Могутню, диктаторську, войовничу російську імперію, озброєну і підготовлену, проти миролюбивої, не войовничої держави, яка не хоче війни і крові? Преподобний Серафим Саровський (1754—1838 р.), один із найшанованіших святих у православній церкві, з точністю передбачив світові війни ХХ століття, розруху і відновлення православ’я. Пророкував перед кінцем Росії: «Царство Всеросійське стане грізне, могутнє, непереможне. Перед яким у трепеті всі народи будуть». Чи не теперешні часи пророкував старець?

Увесь світ називає царем російської імперії Путіна В. В., який грається і лякає світ своєю могутністю. Зло, ненависть, брехню розповсюджують у новинах і програмах «Воскресный вечер», «Специальный корреспондент», «Политика». Як тільки нас не обзивають: «ублюдки», «фашисти», «націоналісти», сміються з нашої бідності і військової техніки. З якою зловтіхою перебирають наші вчинки, маленькі гріхи і помилки, а своїх зовсім не помічають. Ну що вам до того? Таких людей попереджає Господь: «Лицеміре, вийми спершу колоду з ока свого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого» (Євангелія від Матвія 6,7).

Українці, тримайтеся, допомагайте одне одному, вірте, ми вибрали правильний шлях, і все залежить від нас самих. Любіть одне одного, гуртуйтеся, і тоді переможемо. Не чекайте від братів–сусідів добра. Вони подають замість хліба камінь, замість риби — змію. Тому весь світ не любить росіян, бо немає в них любові до ближнього.

Браття–слов’яни, ми не фашисти! А от націоналісти є в кожній країні. Це — патріоти своєї землі, батьківщини. В Росії теж були патріоти–білогвардійці, але їх знищили, а заразом знищили духовність, російську культуру.

Преподобний ієромонах Серафим Вирицький у 1949 році пророкував: «Прийде час, коли в Росії буде розквіт, але це не надовго. Багато країн об’єднається проти Росії. Вона буде розграбованою, поділеною і втратить велику частину своїх земель».

Ми знаємо з історії, що ні одна імперія не виживала. Багато крові, нарікань, зла і сліз завдано іншим. Закон Всевишнього: зло — це великий гріх, і Господь посилає страждання, очищення.

У ці дні Великого посту перед Великоднем покаємося, і кожен хай вибере свій шлях праведний. Моліться люди, бо молитва — це наше спасіння! Моліться, щоб Господь нам підказав і послав праведну людину в президенти. Нам потрібен не диктатор, а апостол, який би служив Богові, народу й Україні, щоб любив нас і об’єднував наш багатонаціональний народ, бо перед Богом усі рівні. Немає значення, бідний чи багатий: бути багатим — це не гріх, гріх служити багатству.

Останнім часом у нашому суспільстві все більше з’являється людей, яких можна назвати заможними. Але чи менше одночасно стає жебраків та безпритульних дітей на вулицях? Чи кожний дитячий будинок, лікарня або в’язниця забезпечені всім необхідним? На жаль, поки що ні. Тому для тих, хто навчився примножувати своє багатство на землі, незайвим буде навчитися збирати собі багатство і на небі. А для цього, перш за все, необхідно навчитися служити ближньому та Богові.

Домка Миколаївна КОЗАК
Італія
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>