Львівські кав’ярні та ресторани віддаватимуть учорашній хліб бідним львів’янам. З такою ініціативою днями виступив місцевий ресторатор Вардкес Арзуманян, який почав невикористані хлібобулочні продукти залишати в торбинках на спеціальних підставках на вулиці. Його починання вже підтримали два десятки закладів місцевих ресторанних мереж, а Львівська міська рада вирішує, як саме можна реалізувати такий проект.
Ідея доброї справи виникла в Арзуманяна після відвідин Стамбула. Там на вулицях міста встановлені спеціальні шафи, куди приносять залишки хліба iз закладів харчування та пекарень. А забирають хліб ті, хто його потребує. Схожу мережу і її впровадження вже обдумують у міській раді. Адже такі шафи стародавньому Львову повинні ще й пасувати. За словами автора ідеї, через те, що змінився начальник управління соціального захисту в міській раді, робота над впровадженням проекту наразі затрималась.
«Надвечір у ресторанах залишається чимало хліба та випічки, яку наступного дня відвідувачам уже не подають, але хліб ще смачний та м’який, — коментує «УМ» ресторатор Вардкес Арзуманян. — Чому б не віддати його тим, хто не має змоги купити собі найелементарнішого? По своїх ресторанах знаю, що кілограми два точно залишаються. Проте, якщо такі шафи таки будуть стояти, то ми випікатимемо хліб додатково, аби їх заповнити. Вважаю, що для початку нам вистачить десятка таких шаф із хлібом. Мені вже телефонували з Києва, Одеси та Тернополя, аби дізнатися більше про ініціативу, тож цілком імовірно, що такий задум у тих містах зможуть швидше реалізувати».