Ударник Кріштіано

20.03.2014
Ударник Кріштіано

Кріштіано Роналдо (праворуч) вибиває з розіграшу «газпромівців» із Гельзенкірхена. (Рейтер.)

У минулому сезоні «Челсі» не зміг подолати груповий раунд Ліги чемпіонів, вилетів до другого за рейтингом континентального турніру і зрештою виграв Лігу Європи. Натомість цьогорічна «лігочемпіонська» кампанія складається для «аристократів» значно успішніше. Перемігши позавчора на «Стемфорд Брідж» «Галатасарай», лондонці пробилися до чвертьфіналу Суперліги. Новий очільник «синіх» Жозе Моуріньйо, який улітку 2013 року замінив на тренерському містку Рафаеля Бенітеса, констатував: «Ми — клуб рівня Ліги чемпіонів і зараз перебуваємо серед вісімки найкращих колективів світу. Гравці заслужили на таку честь».

Знаючи максималіста Моуріньйо, важко уявити, що амбіції «Челсі» обмежаться чвертьфінальною стадією. Тим більше, «аристократи» очолюють таблицю англійської прем’єр–ліги. Хоча їхній майбутній суперник в ЛЧ буде вищого класу, ніж чемпіон Туреччини. «Чекаємо на жеребкування (20 березня). Нам абсолютно однаково, з ким грати. Кожна команда — претендент на перемогу», — каже португальський тренер. Серед можливих опонентів «Челсі» — «Барселона», «Баварія», «Атлетико», «ПСЖ», «Реал» та ще два клуби, які визначалися вчора.

«Галатасарай» позавчора не зміг протиставити іменитим опонентам геть нічого. Як і в першому матчі в Стамбулі, команда Роберто Манчіні дуже швидко пропустила. Проте повторити нічийний сценарій «жовто–червоні» не спромоглися — замість голу у відповідь «Галатасарай» отримав другий м’яч у свої ворота.

Не допоміг стамбульцям і їхній ветеран Дідьє Дрогба, хоча він знав слабкі місця свого попереднього клубу, як п’ять пальців. Івуарійця, який виступав за «Челсі» в 2004—2012 роках, дуже тепло зустріли вболівальники на «Стемфорд Брідж». На одній із трибун вони вивісили банер з написом «Дрогба — легенда», на іншій — «Ти назавжди залишишся в наших серцях». «Такий прийом демонструє, що ти чогось таки досяг в цьому клубі. Було дуже приємно. От тільки результат мене засмутив», — поділився емоціями 36–річний Дрогба. Він мав привід сумувати ще й через те, що за чотири хвилини до закінчення гри змарнував слушну нагоду забити Петру Чеху гол престижу.

Для мадридського «Реала» завдання в матчі–відповіді було ще простішим, адже їхній гостьовий вояж до Гельзенкірхена завершився розгромом «Шальке» — 6:1. Тож вихід в «основі» цілої низки резервістів виглядав цілком очікуваним ходом Карло Анчелотті. Начо, Ільярраменді, Хесе, Мората, Іско — ці хлопці наразі мають не так багато ігрової практики. Водночас вихід зі стартових хвилин Кріштіано Роналдо багатьох здивував, адже напередодні іспанського «ель класико» наставник «Реала» міг і не ризикувати своєю зіркою. Хай там як, а португалець із користю провів час на полі й вельми доклався до перемоги «галактікос» iз рахунком 3:1.

Завдяки двом влучним «пострілам» Кріштіано наздогнав легендарного Ференца Пушкаша за кількістю забитих за «Реал» голів. Тепер на рахунку португальця — 242 результативні удари.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (матчі–відповіді, результати вівторка). «Челсі» (Англія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 2:0 (Ето’О, 4; Кехілл, 42; перша гра — 1:1), «Реал» (Іспанія) — «Шальке» (Німеччина) — 3:1 (К. Роналдо, 21, 74; Мората, 75 — Хоогланд, 31; 6:1).