Я кохаю, і довідку маю!

18.03.2014

Місцева влада японського міста Нагареяма, що в префектурі Тіба на острові Хонсю, придумала видавати закоханим сертифікати, які засвідчують їхні романтичні почуття. Отримавши відповідний бланк, кожен охочий має внести в нього своє ім’я й прізвище, вказати дату та місце першої зустрічі з об’єктом своєї пристрасті, а також, за бажанням, відповісти на кілька запитань — наприклад, чи перебував заявник в інших любовних відносинах.

Для того щоб отримати «сертифікат про кохання», зовсім­ не обов’язково бути закоханим взаємно. Власне, ці папери не мають жодної юридичної сили. Просто влада Нагареями сподівається, що сама ідея оформлення таких оригінальних сертифікатів приверне увагу закоханих, розбудить навесні їхні почуття та посприяє підвищенню рівня народжуваності.

При цьому отримати «любовне посвідчення» можуть не тільки жителі міста і навіть не тільки японці — бланк анкети (щоправда, лише японською мовою) доступний в інтернеті, його можна заповнити онлайн та роздрукувати самостійно. Але майте на увазі, що акція триватиме лише до травня.