Кіно від Кейт

19.02.2014
Кіно від Кейт

Кейт Мосс.

Британці Кейт Мосс мало звання найдорожчої топ–моделі Європи, тож вона постійно прагне реалізувати себе ще на якійсь ниві. Кейт уже і співала, і дизайном займалася, й у ролі редактора глянцевих журналів виступала. Успішним жоден із цих досвідів не назвеш, хоча гучне ім’я дизайнера залишається за нею й досі — у серпні в крамницях з’явиться нова колекція її іменної лінії для відомого бренду Topshop. Але в 40 років, як відомо, життя тільки починається, і душа Мосс, котра відзначила цю річницю дебютом на обкладинці журналу «Плейбой», прагне нових звершень. Тож тепер вона планує підкорити Голлівуд. І що дивно — зовсім не в ролі актриси.

Для такої глиби це, очевидно, було б надто дрібно, тож Кейт замахнулася одразу на амплуа режисера, сценариста і продюсера. Разом із чоловіком, Джеймі Хінсом, вона планує зняти трилер. Модель уже навіть встигла пройти короткий курс написання сценаріїв, а тепер збирається взяти кілька уроків продюсування та режисури.

Оскільки цінних контактів на «фабриці мрій» у неї не бракує, навряд чи буде дивиною, якщо невдовзі на екрани й справді вийде новий «жахливчик», зрежисований Мосс за її власним сценарієм. А поки що манекенниця бере участь у Лондонському тижні моди — переважно як глядачка. Окрім того, Кейт долучилася до проекту на підтримку сексуальних меншин. Разом з іще багатьма знаменитостями вона в балаклаві, дивлячись у камеру, заявила: «Я підтримую організацію Amnesty International у їхній боротьбі з упередженнями і жорстокістю щодо російського ЛГБТ–співтовариства». Ці кадри увійшли у міні–фільм дизайнера Гарета П’ю, режисера Рут Хогбен та фотографа Ніка Найта, продемонстрований перед початком Лондонського тижня моди.