Особистий політв’язень «мрійника»

Особистий політв’язень «мрійника»

Колишнього прем’єр–міністра Грузії, «праву руку» попереднього президента Михаїла Саакашвілі Вано Мерабішвілі засуджено до п’яти років позбавлення волі. Як повідомляє сайт «Грузія онлайн», відповідне рішення ухвалив Кутаїський міський суд. Мерабішвілі звинувачували у перевищенні службових повноважень, підкупі виборців та розтраті державних коштів. Також йому інкримінували незаконне привласнення дачі в селі Кваріаті.

Наймолодший після Муссоліні

Наймолодший після Муссоліні

В уряді Італії знову перестановки. Вчора президент країни Джорджо Наполітано доручив формувати новий кабінет міністрів лідеру лівоцентристської Демократичної партії Маттео Ренці. Попередній прем’єр–міністр Енріко Летта подав у відставку минулої п’ятниці, після того як його розкритикували за недостатньо активні реформи.

Пілот? Пірат!

Пілот? Пірат!

В аеропорту Женеви вчора неочікувано приземлився літак авіакомпанії «Ефіопіан ейрлайнз», який насправді мав прямувати до Риму. Як повідомляє агенція «Рейтер», змінити місце призначення лайнер «примусив» другий пілот, який, по суті, виступив у ролі терориста. Ніхто зі 193 пасажирів та семи членів екіпажу лайнера не постраждав. Проте аеропорт Женеви не працював три години, що призвело до затримання десятків рейсів.

Майданом по Європах

Майданом по Європах

«Коли їхала на тиждень прогулятись до Іспанії, то переживала, що тут мені не вистачатиме нашого Майдану. А приїхала — і потрапила до своїх, «євромайданівців», — тішиться дівчина з рюкзаком, стоячи поміж людей із синьо–жовтими прапорами в центрі Валенсії.

Всі статті рубрики