ЦИТАТИ ТИЖНЯ

14.02.2014

Віталій Кличко,

лідер партії «УДАР»

— про те, на яких умовах він готовий пристати на пропозицію Віктора Януковича щодо публічних дебатів:

— ЗМІ пишуть, начебто Янукович готовий дебатувати зі мною. Не на Майдані, звичайно, бо там же «високооплачувані екстремісти»... Я готовий взяти участь у телевізійних дебатах із Януковичем. Але спочатку він має зробити один мужній крок: у тій гострій політичній та економічній кризі, до якої довела Україну його влада, визнати свою відповідальність та подати у відставку. І в рамках президентської кампанії я в будь–який момент готовий зустрітися з Януковичем на дебатах.

(»Фейсбук»)

Олег Царьов,

нардеп від «Регіонів»

— про те, чому спецслужби Росії не могли катувати «автомайданівця» Дмитра Булатова:

— Якби ним займалися російські спецслужби, то, по–перше, він би навряд чи пам’ятав, що його затримували, по–друге — він був би тихий, спокійний і схожий на овоча, тихенько б посміхався, відповідав на всі запитання, які йому ставили. Там як мінімум працюють професіонали. А дії, які з ним проведені, не вкладаються в жодну схему.

(«5–й канал»)

Руслана Лижичко,

співачка, член Ради Майдану

— про Президента України з синьо–жовтим прапором у VIP–ложі на відкритті Олімпіади в Сочі:

— Нехай Янукович подумає, в якому він опинився становищі. Прапором у Сочі махати добре... Але він перший назвав людей iз національним прапором екстремістами.

(«Українська правда»)

Михайло Саакашвілі,

колишній президент Грузії

— про роль Майдану в історії:

— Прийде час, й історики напишуть, що Російська імперія припинила своє існування на Майдані в Києві. І це так і буде. Народ обов’язково переможе, і я вірю, що буде найкраща доля і майбутнє, яке об’єднає всі народи.

(«Сєгодня»)

Володимир Жириновський,

лідер ЛДПР

— про слов’янське братство, що розпалося:

— Припиніть вживати ці назви «братні народи» — нічого немає братнього! Ворог сидить на ворозі й ворогом поганяє. Забудьте ці слова, вони вороги наші номер один, вони з фашистською Німеччиною топтали наші землі — всі ці слов’яни, болгари, серби і Західна Україна. А ми все їм — «братські»...

(УНІАН)