НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2014

Попереджувальний страйк

Учора на заклик лідера партії «УДАР» Віталія Кличка жителі різних міст України провели попереджувальний страйк: дехто — залишаючись на робочих місцях, дехто — на мітингах.

Зокрема, близько тисячі людей вийшли о 12:00 підтримати страйк «Не бійся, ти — українець» в Івано–Франківську. Страйкарі вимагали негайного звільнення всіх учасників акцій протесту, проти яких ведеться кримінальне переслідування, припинення таких переслідувань, повернення узурпованої Віктором Януковичем влади шляхом відновлення дії Конституції від 2004 року, проведення позачергових виборів Президента й Верховної Ради.

До акції у Львові долучилися працівники міськради й студенти львівських вишів. До страйкарів вийшов мер Львова Андрій Садовий, який подякував присутнім за активну позицію, але зазначив, що стратегічні підприємства в місті повинні працювати.

Також попереджувальний страйк провели в Ужгороді, повідомляє прес–служба місцевої організації «УДАРу». У Черкасах до акції приєдналося 15 підприємств, ринків та установ.

ЄС не розглядає можливість дострокових виборів Президента України

Єврокомiсар з питань розширення i полiтики добросусiдства Штефан Фюле на прес–конференцiї в Києвi заявив, що в Євросоюзi не обговорюють можливiсть дострокових виборiв Президента України. «Ми говоримо про належнi умови для наступних прозорих президентських виборiв, дострокових парламентських чи мiсцевих виборiв. Якi це будуть вибори — достроковi чи за графiком, має вирiшити український народ. Але ми повиннi забезпечити умови для чесних виборiв», — пiдкреслив Фюле.