ХРОНІКА

13.02.2014

Футбол

Чемпіонат Англії. Перші матчі 26­го туру. «Кардіфф Сіті» — «Астон Вілла» — 0:0, «Халл Сіті» — «Саутгемптон» — 0:1, «Вест Хем» — «Норвіч» — 2:0, «Вест Бромвіч» — «Челсі» — 1:1 (Анічебе, 87 — Іванович, 45).

* * *

Кубок Іспанії. 1/2 фіналу. «Атлетико» — «Реал» — 0:2 (К. Роналдо, 7, 16 (обидва — пен.); перший матч — 0:3).

«Реал» став першим фіналістом. Учора ввечері це саме мала зробити «Барселона».

* * *

Кубок Італії. 1/2 фіналу. «Фіорентина» — «Удінезе» — 2:0 (Паскуаль, 14; Куадрадо, 61; перший матч — 1:2).

* * *

Кубок Німеччини. 1/4 фіналу. «Айнтрахт» (Ф) — «Боруссія» (Д) — 0:1 (Обамеянг, 83).

* * *

Чемпіонат Франції. перенесений матч 22­го туру. «Тулуза» — «Бастія» — 1:3.

Кубок Франції. 1/8 фіналу. «Канн» — «Монпельє» — 1:0 (дод.час), «Анжер» — СА «Бастія» — 4:2, «Лілль» — «Кан» — 3:3 (пен. — 6:5).

* * *

Спаринги. «Дніпро» — «Рубін» (Росія) — 1:1 (Джуліано), «Крилья совєтов» (Росія) — «Зоря» — 0:1 (Даніло), «Таврія» — «Спартак» (Трн, Словаччина) — 1:0 (Грнчаров) , «Леванте» (Іспанія) — «Металіст» — 0:2 (Гомес — 2).

* * *

Півзахисник київського «Динамо» Дуду на правах оренди продовжить виступи у бразильському клубі «Греміо» з Порту­Алегрі.

Термін угоди розрахований до кінця 2014 року, після чого «Греміо» зможе викупити трансферні права на футболіста.

Нагадаємо, після зимових канікул Дуду відмовився повертатись до Києва й залишився на батьківщині. Президент «Динамо» Ігор Суркіс лякав бразильця тим, що з урахуванням штрафних санкцій він гратиме в Україні безкоштовно, однак був змушений погодитись на варіант, який запропонував агент футболіста.

* * *

Спортивний суд Лозанни відхилив апеляцію «Ворскли» у справі проти її колишнього головного тренера Миколи Павлова. Наставник «Іллічівця» повинен буде сплатити полтавському клубу лише 200 тисяч доларів, тоді як «Ворскла» оцінювала збитки в 15 разів більшою сумою.

Нагадаємо, що влітку 2012 року Павлов переїхав із Полтави до Маріуполя, щоб очолити «Іллічівець», однак «Ворскла» не погодилася на такий крок і не надала необхідні документи для офіційного переходу тренера.

* * *

У донецькому «Шахтарі» може опинитися син легендарного румунського футболіста Георге Хаджі — 15­річний Яніс. Як повідомляє сайт Hotsport.ua, головний тренер «гірників» Мірча Луческу вже зустрічався в Стамбулі з Георге та обговорив подальшу долю юного гравця, який наразі тренується в батьковій академії.

Хокей

Чемпіонат України. «Сокіл» — «Леви» — 1:4 (Мельников, 31 (більш.) — Большаков, 17; Посевін, 20 (буліт); Шевелєв, 58 (більш.); Остяков, 60 (пв)), «Генерали» — «Компаньйон» — 1:5 (Миколенко, 14 (менш.) — Катрич, 5; Харченко, 30; Гніденко, 33; Благий, 43; Вал. Алексюк, 60).

Становище команд: «Компаньйон» — 51 (21 матч), «Білий барс» — 49 (22), «Сокіл» — 21 (19), «Генерали» — 19 (21), «Леви» — 16 (21).

Баскетбол

Суперліга. «Галичина» — «Миколаїв» — 95:71.

Теніс

Турнір WTA в Досі (Катар, призовий фонд — 2,440 млн. дол.). Перше коло. Закопалова (Чехія) — Світоліна (Україна) — 6:4, 6:2. Пари. Бурячок/Дяченко (Україна/Росія) — Душевіна/Парра­Сантонха (Росія/Іспанія) — 6:3, 2:6, 10:3.

* * *

Турнір АТР в Роттердамі (1,874 млн. дол.). Пари. Перше коло. Ройєр/Текеу (Голландія/Румунія) — Беррер/Стаховський (Німеччина/Україна) — 6:2, 6:7, 10­5.

Фехтування

На етапі Кубка світу в Дакарі, крім індивідуальної перемоги Ольги Харлан, українські шаблістки перемогли в командних змаганнях. При цьо­му з квартету чемпіонок світу­2013 виступало тільки тріо — Ольга Харлан, Галина Пундик та Олена Вороніна. На місце Аліни Комащук, яка не брала участі в першому турнірі КС цього року через хворобу, повернулася Ольга Жовнір, але вона достроково вибула з ладу через травму ахіллового сухожилля.

У чвертьфіналі українки перемогли Китай — 45:39, далі — виграли в кореянок — 45:42, а у фіналі переконливо здолали збірну Італії — 45:35.

Футзал

Євген Ривкін залишив посаду головного тренера збірної України з футзалу. Про це заявив сам фахівець в інтерв’ю газеті «Команда» після завершення чемпіонату Європи, де «синьо­жовті» вибули з боротьби на стадії чвертьфіналу після поразки португальцям.

За словами Ривкіна, в нього була всього лише усна домовленість про роботу в національній команді, яка не підкріплювалася контрактом, і, за домовленістю, він мав працювати до 9 лютого. Нагадаємо, Ривкін також очолює харківський «Локомотив». При цьому він вважає, що не повинен одночасно працювати у збірній та клубі.

Бокс

Новим президентом Все­світньої боксерської ради після смерті Хосе Сулеймана обрано Маурісіо Сулеймана — сина попереднього багаторічного глави WBC.

  • «Золоті» дівчата наперекір Росії

    Завершувати свій виступ на сочинських Іграх українській команді біатлоністок випало у найвідповідальніший момент історії своєї країни. Коли на вулицях столиці цербери Януковича розстрілювали беззбройних протестувальників, на дівчат очікувала естафета зі своєю стріляниною. >>

  • Фартові домашні стіни

    Попри те, що українським зимовим олімпійцям після 20–річної перерви знову вдалося піднятися на вищу сходинку «білого» п’єдесталу, на жаль, доводиться констатувати, що сочинська Олімпіада — це не наше свято. Коли першою фінішувала жіноча четвірка біатлоністок — російські глядачі на трибунах її засвистували. >>

  • Прайс на «золото»

    Закинувши у ворота шведів по одній шайбі в кожному з трьох періодів, хокеїсти збірної Канади вдруге поспіль — і дев’ятий раз загалом — здобули титул олімпійських чемпіонів, ставши при цьому найтитулованішою хокейною командою за всю історію «білих» Ігор. >>

  • Герої й легіонери Сочі

    Найбільше медалей у Сочі — п’ять, із яких дві золоті, — здобула голландська ковзанярка Ірене Вюст. Її тріумф став своєрідним викликом російським організаторам, адже незадовго до Олімпіади в РФ ухвалили закон про заборону пропаганди гомосексуалізму, а 27–річна Вюст — бісексуалка, яка не приховує цього. >>

  • Змагатись чи не змагатись?

    Коли під час літніх Ігор у Пекіні російські війська ввійшли на територію суверенної Грузії, намагаючись її «примусити до миру», грузинські олімпійці довго вагалися, як відреагувати на агресію окупантів. Зрештою, тоді спортсмени Грузії вирішили залишитися на Олімпіаді, де виграли три золотих та три бронзових нагороди. >>