Фанати до гробової дошки

13.02.2014

У Франції шанувальники Майкла Джексона домоглися в суді компенсації за моральну шкоду, спричинену... смертю співака. Таке сенсаційне рішення позавчора ухвалив суд в Орлеані.

Як повідомляє сайт Sud–Ouest, суддя постановив, що лікар Конрад Мюррей, раніше визнаний винним у ненавмисному вбивстві Джексона, має сплатити п’ятьом французьким фанатам «короля поп–музики» символічне відшкодування — по одному євро на людину.

Адвокат позивачів Еммануель Людо заявив, що, наскільки йому відомо, це перший в історії прецедент компенсації морального збитку, отриманого в результаті смерті кумира. А особливої ваги рішенню додав той факт, що фанати не знали Джексона особисто.

Позов до суду подавали загалом 34 шанувальники покійного співака, групу яких очолювала голова «Товариства Майкла Джексона» Міріам Уолтер із департаменту Луаре в Центральній Франції. Компенсацію ж присудили тільки тим позивачам, які в ході процесу довели наявність завданої їм шкоди «показаннями свідків та медичними довідками».

Тепер п’ятеро фанатів розраховують на те, що якщо навіть Мюррей не виплатить їм символічні компенсації, вони зможуть використати свій статус потерпілих, аби потрапити до «святая святих» — закритого для сторонніх відвідувачів місця поховання Джексона в Лос–Анджелесі.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер у 2009 році від передозування медпрепарату пропофол, і винним у халатності, яка призвела до смерті артиста, суд визнав його лікаря Мюррея. Він отримав чотири роки тюрми, але у 2013–му вийшов на волю, відсидівши половину терміну. Раніше навіть батько Джексона відкликав свій позов до Мюррея, але фани співака не пробачили лікареві злочинного нехлюйства.