ХРОНІКА

05.02.2014

Олімпіада–2014

Прапороносцем збірної України на Зимових Олімпійських іграх у Сочі стане лижниця Валентина Шевченко. Довірити почесне право найдосвідченішій спортсменці ухвалили на загальних зборах самі українські олімпійці. Для 38–річної представниці Київщини Олімпіада в Сочі стане вже п’ятою в кар’єрі. Шевченко — бронзова призерка чемпіонату світу 2009 року, переможниця та призерка Кубків світу.

Футбол

Чемпіонат Англії. Останній матч 24–го туру. «Манчестер Сіті» — «Челсі» — 0:1 (Іванович, 32).

Лідери: «Арсенал» — 55, «Ман. Сіті», «Челсі» — 53, «Ліверпуль» — 43, «Евертон» — 45, «Тоттенхем» — 44.

* * *

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 22–го туру. «Вільярреал» — «Осасуна» — 3:1.

Лідери: «Атлетико» — 57, «Барселона», «Реал» — 54, «Атлетик» — 43, «Вільярреал» — 40.

* * *

Чемпіонат Італії. Матч 22–го туру. «Дженоа» — «Сампдорія» — 0:1.

* * *

Спаринги. «Чорноморець» — «Банік» (Чехія) — 1:1 (Мартиненко), «Чорноморець» — «Вісла» (Кр, Польща) — 2:0 (Антонов, Гай), «Карпати» — зб. Туркменістану — 2:1 (Федорчук, Гладкий), «Карпати» — «Поханг стілерз» (Півд. Корея) — 2:1 (Бохашвілі, Бартулович), «Металург» (З) — «Сараєво» (Боснія) — 1:2 (Рудика).

Хокей

Найкращим хокеїстом України 2013 року визнано форварда московського «Динамо» Костянтина Касянчука. Таким є результат опитування, яке прес–служба ФХУ провела серед 50 хокейних фахів­ців, експертів, суддів і журналістів. Кожен із них називав трійку кращих, і номінанти отримували, відповідно, 3, 2, 1 бал.

Касянчук набрав 74 очки, нападник «Донбасу» Руслан Федотенко — 71. Далі в рейтингу йдуть нападник мінського «Динамо» Олександр Матерухін, капітан «Білого барса» Артем Бондарєв та форвард санкт–петербурзького СКА Олексій Понікаровський.

Біатлон

На чемпіонаті Європи в чеському Новому Мєсті доросла збірна України (точніше, її другий склад) досі залишається з однією медаллю (спринтерська «бронза» Яни Бондар). У жіночій естафеті наша четвірка у складі Анастасії Меркушиної, Бондар, Ольги Абрамової та Ірини Варвинець посіла шосте місце, пропустивши вперед команди Білорусі, Німеччини, Норвегії, Росії та Франції. А п’яту медаль у скарбничку України поклали юніори, які виграли змагання у змішаній естафеті (Бригинець, Журавок, Доценко, Тищенко).

Плавання

Дарина Зевіна встановила національний рекорд у перший день змагань Кубка України з плавання, який триває в Дніпропетровську. Результат киянки у запливі на 50 м на спині — 28,38 сек. Крім цієї дисципліни, Зевіна виграла також «золото» на 200 м на спині та на 100 м вільним стилем.

Дзюдо

На Континентальному кубку в Софії збірна України здобула дев’ять медалей. Єдиним чемпіоном у складі «синьо–жовтих» став Михайло Черкасов (100 кг).

Спорт і Майдан

Голкіпер «Динамо» Олександр Шовковський пообіцяв підтримати уболівальника київської команди Олександра Коломійця, який втратив кисть руки в зіткненнях із міліцією на вулиці Грушевського. СаШо написав у Фейсбуці, що, коли «Динамо» повернеться зі зборів, він презентує Коломійцю футболку Андрія Ярмоленка та м’яч з автографами футболістів.

* * *

Уболівальники білоруського клубу БАТЕ (Борисов) сфотографувалися з національним прапором та плакатами на підтримку київського Євромайдану. За це всі 23 фанати, хоча їхні обличчя на фото й були заретушовані, отримали судові постанови про адміністративний арешт. Двоє вже засу­джені на п’ять діб. Як повідомляє портал belultras.by, уболівальників ідентифікували за допомогою камер відеоспостереження.