Спершу — маску, потім — рукавички

04.02.2014
Спершу — маску, потім — рукавички

Спеціальні ванночки у морозну погоду — порятунок для рук. (з сайта zhensky–sait.ru.)

Щойно вдарили морози, як шкіра на руках стала значно сухішою, навіть жорсткою, з’явилися болючі тріщинки і подразнення. Чому саме зараз такі проблеми виходять «на поверхню»?

Лікар–косметолог Ольга Савченко з міста Бровари на Київщині каже: найголовніше у догляді за руками в зимовий період — намагатися тримати їх у теплі. Тобто обов’язково носити рукавчики. І не знімати їх на морозі без зайвої потреби.

— Якщо шкіра рук дуже суха, можу порадити щодня робити на ніч содові ванночки: 1 столову ложку питної соди розчинити в одному літрі води, — додає лікар. — Після цього — у ще вологу шкіру — необхідно втерти крем для рук або гліцеринове «желе» — суміш (у рівних частинах) таких речовин: гліцерин, вода і нашатирний спирт.

Косметолог радить підживлювати шкіру рук вітаміном С. Вичавте лимон у мисочку з водою (1 літр) і потримайте в цьому розчині руки 15 хв. Щоб руки не обвітрювалися, за 30—40 хв до виходу на вулицю накладіть на них живильний крем і добре утріть його, аби не залишалося жирного блиску. Безпосередньо перед виходом можна накласти ще один шар крему — захисного. Він утворить на шкірі плівку й захистить руки від холоду.

Особливу увагу слід приділити рукам увечері. Дуже корисні спеціальні ванночки (з цілющими ефірними оліями, трав’яними настоянками), після яких необхідно накласти зволожувальний крем, бальзам або живильну маску для рук. Підсилити дію крему або маски допоможуть целофанові рукавички, на які зверху необхідно надягнути полотняні або вовняні рукавиці. Саме так крем усмоктується якнайкраще.

— Перед сном спробуйте таку процедуру: змажте руки живильним кремом, а потім одягніть м’які, зручні, легкі рукавички із натуральної тканини, — каже косметолог. — Коли прокинетесь вранці, то не впізнаєте своїх рук — такою ніжною стане шкіра.

Щоб руки були м’якими, як шовк, потримайте їх у теплому молоці 5—10 хв. Це можна робити раз на тиждень. Можете також використати для живлення і зволоження шкіри рук ефірні олії календули і ромашки: додавайте їх по 2–3 краплі у теплу воду для примочок або до крему, яким зволожуєте шкіру.

Одним із найкращих природних зволожувачів є мед, каже Ольга Савченко. Нанесіть на руки трохи меду і посидьте, розслабившись, хвилин 10—15. Після цього вимийте руки теплою водою з м’яким милом. І обов’язково застосовуйте скраби для рук. Вони стимулюють видалення відмерлих клітин шкіри і їх оновлення.