Не політаємо — так поїмо

04.02.2014

Подорожі літаками першим класом — задоволення не з дешевих. Скажімо, вартість перельоту з Пекіна в Берлін із найбільш люксовим сервісом може становити навіть більше 8 тисяч євро. Звісно, якщо літати на коротші відстані й стежити за розпродажами, політ першим класом може бути більш доступним. Головне — квиток у перший клас дає право на безплатне ресторанне харчування та інші зручності VIP–зони аеропорту. Саме цим скористався один кмітливий китаєць.

Чоловік, ім’я якого сайт News.com.au не називає, купив один–єдиний квиток першого класу і щодня приходив в аеропорт міста Сіань (провінція Шеньсі), ситно обідав у ресторані, потім — міняв квиток на наступний день і йшов у своїх справах. Таким чином він прожив на безплатних VIP–харчах цілий рік! Ну, якщо не рахувати вартість одного квитка на літак.

Ідея, звичайно, хороша, але є одне «але». Після трьохсотого (!) «шарового» походу в ресторан аферист почав викликати підозри у співробітників аеропорту. Тим більше, що йдеться про VIP–зону, де великих натовпів немає й кожен «козирний» клієнт — на виду. І хоча працівники летовища довго не могли знайти правові шляхи, аби віднадити спритника від «годівниці», зрештою його викрили, змусили повернути квиток й заплатити за з’їдене.