Прощай, розгромлена Росіє!

04.02.2014

Після того як у 2002 році київське «Динамо» вп’яте здобуло перемогу на Кубку Співдружності, впродовж наступного десятиліття українським футболістам не вдавалося тріумфувати на цьому турнірі. Більше того, лише минулого року наші співвітчизники, об’єднані під егідою молодіжної збірної, вперше за багато років змогли пробитися до фіналу КС. Щоправда, тоді підопічні Сергія Ковальця зазнали поразки, поступившись російським одноліткам 2:4. Цьогорічний «Кубок СНД» також завершився україно–російським протистоянням, і «синьо–жовтим» удався переконливий реванш. «Болюча поразка для нас. Ми виявилися готовими гірше, ніж наш суперник», — констатував наставник росіян Микола Писарєв.

За словами керманича української команди, розгромити господарів — 4:0! — удалося завдяки хорошій реалізації та швидким голам. «Упродовж усього турніру в кожному матчі до 10—12–ї хвилини наша команда створювала по парі небезпечних моментів. А тут нам удалося їх реалізувати», — сказав Ковалець.

Цікаво, що в шести поєдинках, які українська «молодіжка» зіграла в манежах Санкт–Петербурга, лише в одному з них підопічні Ковальця забили менше двох м’ячів. Найбільш напруженим виявилося півфінальне протистояння з білорусами, де долю матчу вирішив автогол «сябра» Шестиловського.

Зрештою, впевнена перемога над росіянами засвідчила силу оновленої команди «синьо–жовтих» U—21, дозволивши їм відчути впевненість у власних силах. «У такому віці футболістам не вистачає стабільності, але ми намагалися дати всім гравцям шанс проявити себе», — розповів Сергій Ковалець.

Героєм фіналу оргкомітет назвав українського голкіпера Олександра Ткаченка, який не раз рятував свої ворота від вірного голу.

 

ТАБЛО

Кубок Співдружності. Молодіжні збірні. Півфінали. Україна — Білорусь — 1:0, Естонія — Росія — 0:3.

Матч за третє місце. Білорусь — Естонія — 2:0.

Фінал. Росія — Україна — 0:4 (Пучковський, 4; Вакуленко, 16; Мемешев, 48; Тотовицький, 90)..