Маєте право!

Маєте право!

Провідні юристи країни створили комісію, яка домагатиметься покарань за порушення прав людини «під час реалізації громадянами права на мирні зібрання, починаючи з 30 листопада 2013 року. До комісії увійшли дванадцять осіб — правники, правозахисники і колишні політв’язні: Олег Березюк, Микола Сірий, Станіслав Шевчук, Йосип Зісельс, Євген Сверстюк, Василь Кисіль, Микола Козюра, Василь Овсієнко, Мирослава Антонович, Станіслав Батурин, Данило Курдельчук.

Сніг — кров — сніг

Сніг — кров — сніг

У вівторок у Білорусі, у селі Знамя Труда неподалік Гомеля, поховали Михайла Жизневського, якого було вбито під час протистояння на вулиці Грушевського у Києві. Куля прошила Михайла навиліт. Хлопець був симпатиком УНА–УНСО і останні майже десять років мешкав в Україні, в Білій Церкві. Через підозріливість місцевої влади похорони відкладали, тож ховали юнака затемна, майже близько десятої вечора.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ОДА за колючим дротом

ОДА за колючим дротом

Після «кривавої неділі» 26 січня у Дніпропетровську відбувається «розбір польотів». Нагадаємо, тоді влада активно задіяла під стінами облдержадміністрації проти мітингувальників місцевих озброєних «тітушок». Зрештою, все вилилося у гру в одні ворота. Бабушкінський районний суд, який працював у ніч із неділі на понеділок, вирішив залишити під вартою 15 активістів (при тому що в прокуратурі наразі говорять про 19).

Часточка «Альфи» — з народом

Часточка «Альфи» — з народом

На тлі поодиноких рапортів про відставку представників органів внутрішніх справ на знак протесту проти жорстоких утисків прав і свобод співвітчизників резонансна заява бійців «Альфи» про вірність українському народові — подія національного масштабу.

Пістолет вкрадено, кияни — за ґратами

Пістолет вкрадено, кияни — за ґратами

Після того як на два місяці Катеринопільський районний суд посадив під домашній арешт головного «свободівця» Черкащини Юрія Ботнара, справа дійшла й до партійців з «УДАРу». «У Черкасах міліція посилила тиск, переслідування та погрози проти активістів опозиційних партій, зокрема й проти «УДАРу», — повідомив «УМ» голова черкаської обласної організації партії Кличка Віталій Ляшенко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пробачити чи покарати

Пробачити чи покарати

Другий день позачергової сесії ВР учора мав на порядку денному, по суті, лише одне питання — прийняття закону, який амністував би усіх учасників протестних акцій. Від нардепів сподівалися повторення «подвигу» 19 грудня, коли подібний закон було ухвалено.

Спільна розправа

Спільна розправа

Не вельми парламентські методи дискусії продемонстрували вчора опозиціонери під будівлею Міністерства агрополітики на Хрещатику, що входить до «території Майдану». Приміщення міністерства під обід штурмували «свободівці» і, за деякими даними (які спростовує комендант Майдану Андрій Парубій), представники самооборони Майдану.

Всі статті рубрики