Київські баталії

24.01.2014
Київські баталії

Протистояння «барсів» та «соколів». (з сайта ХК «Білий барс».)

Після потужного старту в дебютному для себе чемпіонаті України київські «Генерали» серйозно збавили темп. Певний час підопічні Анатолія Давидова перебували в числі лідерів, однак нині, перебуваючи на третій позиції, мають удвічі менше очок, ніж команда, яка посідає другу сходинку. І якщо нещодавні розгромні поразки «Білому барсу» ще можна пояснити різницею в класі, то от два поспіль фіаско від «Левів», iз розгрому яких «Генерали» розпочали свої виступи в чемпіонаті, пояснити важко. Тим більше що в регулярному ЧУ розпочалася заключна фаза — третє коло, за підсумками якого й визначиться четвірка учасників «плей–оф».

Після того як турнір залишили «Вінницькі гайдамаки», регулярний чемпіонат має назвати лише п’ятого зайвого, котрий не зможе продовжити боротьбу за медалі. Після двох перемог над «Генералами» львівські «Леви» вже не виглядають безнадійною командою. Від «Дженералз» їх відділяє лише одна перемога, а від «Сокола» — всього два очки.

Новачки чемпіонату програли шість матчів поспіль і вже ніяк не зможуть поборотися за друге місце, на яке в «регулярці» націлювалися підопічні Давидова на початку турніру. Не виключено, що у вчорашніх аматорів, які жваво стартували посеред турніру, розрядилися «акумулятори».

Не вражає своєю грою й «Сокіл», який періодично скаржиться на глобальні фінансові проблеми. Утім підопічним Сергія Лубніна позавчора вдалося відібрати очко у лідера першості «Білого барса». За словами одного з тренерів білоцерківців Юрія Гунька, важка перемога — по булітах — наслідок поганої реалізації моментів. Її «Барсу» приніс, реалізувавши восьмий хокейний «пенальті» поспіль, капітан команди Артем Бондарєв.

Зазначимо, що впродовж цього поєдинку на тренерському містку «барсів» був відсутній головний тренер Олександр Куликов, який перебуває на «лікарняному». «Перед матчем по телефону він дав установку на гру, а під час поєдинку ми вже з Костянтином Симчуком приймали необхідні рішення. Був момент, коли потрібно було струснути команду», — Гунько розповів про свій перший матч на чолі «Білого барса».

Через зняття з розіграшу «Гайдамаків» звітний тур пропускав «Компаньйон», відтак команда Олександра Сеуканда втратила лідерство. Щоправда, маючи дві гри в запасі, «компи» зможуть легко повернутися на чільну позицію.

Відзначимо, що без вінниць­кого клубу чемпіонат країни перетворився на першість київського регіону, адже тепер усі матчі проходять в Києві (на ковзанці АТЕК) та області (Бровари й Біла Церка).

ТАБЛО

 

Чемпіонат України. «Леви» — «Дженералз» — 5:3 (1:0. Большаков, 5, 20; Курський, 7; Волков, 30 Кривда, 45 — Хміль, 6; Мадера, 48; Попов, 56); 1:0 (Волков, 23).

«Сокіл» — «Білий барс» — 1:4 (Задоєнко, 28 — Бондарів, 18, 21; Страусе, 45; Яковенко, 56), 1:2 Б (Задоєнко, 33 — Толкунов, 10 (більш.); вирішальний буліт — Бондарєв).

Турнірне становище: «Білий барс» — 40 (18), «Компаньйон» — 39 (16), «Генерали» — 19 (18), «Сокіл» — 18 (18), «Леви» — 16 (18).