Нова висота «хімчанок»

24.01.2014
Нова висота «хімчанок»

«Хімчанки» пробивають польський «Алюпроф». (з сайта ВК «Хімік» (Южний).)

Амбіційним українським волейбольним клубам, мабуть, швидко набридає «однією лівою» вигравати національну першість. Маючи хороший фінансовий тил, вони починають прагнути більшого. Южненський «Хімік», починаючи з 2011 року, міцно укріпився на чолі української жіночої суперліги. Після чого активно взявся штурмувати континентальні висоти. У минулому сезоні вперше у своїй історії «хімчанки» дійшли до чвертьфіналу Кубка європейської конфедерації волейболу. А позавчора підопічним Сергія Голотова вдалося перевершити попередній здобуток. Утім, здається, цьогоріч дівчата можуть замахнутися й на виграш цього трофею — другого за значенням у європейському клубному волейболі.

Щоправда, на шляху до фіналу волейболістки «Хіміка» мають здолати ще не один, а два раунди. За регламентом турніру, до Кубка ЄКВ долучається четвірка невдах Ліги чемпіонів, і це змушує команди грати додатковий, так званий «челендж–раунд». Тож наступним опонентом южненської команди стане учасник поточного розіграшу ЛЧ — німецький «Дрезднер».

Польський «Алюпроф», із яким «Хімік» зустрічався на чвертьфінальній стадії, також мав досвід виступів у найсильнішому клубному турнірі Старого Світу. Проте це не допомогло дівчатам із Бельско–Бяли перемогти підопічних Голотова.

Після «сухої» поразки в Южному польська команда серйозно налаштувалася на матч–відповідь і, впевнено взявши на домашньому майданчику три партії поспіль, повернула в протистоянні «статус кво». За таких обставин нині у волейболі грають «золотий» сет. У ньому, на диво, «Хімік» виявився сильнішим. Важко сказати, чи економили сили дівчата на вирішальну партію, однак у завершальній фазі двобою «хімчанки» виглядали значно впевненіше за господарок майданчика.

У «золотому» сеті представниці Одещини постійно вели перед — 8:6, 13:9. Не зламали триразових чемпіонок України і три поспіль програні розіграші. Узявши тайм–аут, Сергій Голотов знайшов потрібні слова, які дозволили його команді довести матч до перемоги.

Найбільше очок — по 17 — у складі чемпіонок України набрали Надія Кодола й Ірина Трушкіна та білоруська легіонерка Анастасія Гарелік.

ТАБЛО

Жінки. Кубок ЄКВ. Чвертьфінал. «Алупроф» (Польща) — «Хімік» (Україна) — 3:0 (26:24, 25:19, 25:16; «золотий» сет — 12:15). Перша гра — 0:3.

 

А ТИМ ЧАСОМ…

Харківський «Локомотив», який виступає у відкритій першості Росії, після дев’яти турів продовжує перебувати в зоні «плей–оф», посідаючи восьму сходинку. В активі підопічних Юрія Філіппова — п’ять перемог та чотири поразки. Наразі чемпіони України виграли двічі поспіль: після солі горського «Шахтаря» «Локо» вдома здолав «Прикам’є» з Пермі — 3:2.

Відзначимо, що 1 лютого в матчі всіх зірок чемпіонату візьме участь «залізничник» Микола Рудницький, який наразі є найкращим блокуючим турніру.