Українці не доїдають. Не доїдають багато. Мешканці однієї з найбідніших країн Європи дозволяють собі погуляти на широку ногу кілька разів на рік — страв готуємо так багато, що після Нового року та Різдва їх доводиться викидати на помийницю. Згідно з дослідженням агентства AgriSurvey, результати якого цитує УНІАН, з новорічного столу кожної сім’ї викидається 4,8 кг харчів. Загалом же по країні в сміття йде близько 30,1 тис. тонн продуктів (умовного салату «олів’є»). У грошовому еквіваленті це 199 гривень зі столу кожної родини, або 18% прожиткового мінімуму, порахували соціологи. Щомісячні харчові відходи, наприклад, британської родини значно більші, проте вони становлять лише 6% прожиткового мінімуму в країні, підкреслюють в агентстві AgriSurvey.
Як підмітили соціологи, найощадливіші серед українців — люди зрілого віку й пенсіонери, найбільші марнотрати — молодь та ті, хто святкує Новий рік у великих компаніях.
Загалом через те, що продуктів було куплено на новорічно–різдвяні свята значно більше від потреби, і вони відтак зіпсувалися, українці втратили сумарно близько 1 млрд. гривень.