Граблі з часів Переяславської ради

Граблі з часів Переяславської ради

Ініційований першим Президентом України Леонідом Кравчуком загальнонаціональний «круглий стіл» минулої п’ятниці засідав у Палаці мистецтв «Україна». У перемовинах взяли участь три екс–президенти, Голова Верховної Ради Володимир Рибак, перший віце–прем’єр Сергій Арбузов, представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, глава АП Сергій Льовочкін і три нардепи від опозиції: Сергій Соболєв — із «Батьківщини», Віктор Чумак — з «УДАРу», Андрій Мохник — зі «Свободи».

А підпишете — застосуємо жорсткі процедури…

А підпишете — застосуємо жорсткі процедури…

Микола Азаров сьогодні відвідає Москву. У російській столиці Прем’єр–міністр України візьме участь у засіданні основного органу управління Митного союзу — Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, яке відбудеться у великому Кремлівському палаці.

Дніпро–Майдан більше не є небезпечним

Дніпро–Майдан більше не є небезпечним

Судове засідання у Дніпропетровському адміністративному апеляційному суді наприкінці минулого тижня місцеві опозиціонери назвали історичним. Вони так і не змогли пригадати такого випадку за всю історію незалежної України, щоб міська рада сама відмовилася від свого ж адміністративного позову щодо обмеження у проведенні масових заходів.

«Б» і «М» єднаються

«Б» і «М» єднаються

Гарячі «навколомайданні» події в Україні підштовхнули до зближення дві, здавалося б, непоєднанні політичні сили. Ні, йдеться не про «Регіони» й «Батьківщину» — у тих були свою «ПРіБЮТи». Значно давніше — ще з 1940 року — іще запекліше ворогують дві організації українських націоналістів «б» і «м», тобто бандерівців і мельниківців.

На кожен майдан — своє «анти»

На кожен майдан — своє «анти»

«Безстроковий» мітинг на підтримку Президента Януковича завершився в неділю по обіді. Його учасників розпустили по домівках святкувати Новий рік і Різдво. Зверхники з Партії регіонів вважають, що тримати далі «опорний пункт» немає сенсу — мовляв, Євромайдан сходить нанівець і не становить загрози.

У сім’ї Євромайдану — не без виродка

У сім’ї Євромайдану — не без виродка

Упродовж місяця опозиційних масових акцій на столичному Євромайдані, за словами члена Калуського комітету опору диктатурі Ігоря Очкура, в Києві офіційно побувало понад тисячу мешканців прикарпатського міста хіміків. Серед цієї когорти патріотів знайшовся злодюжка, котрий вирішив використати історичний момент для власного збагачення.

«Б’є не міліція, а навпаки»

«Б’є не міліція, а навпаки»

Учора заняттям для багатьох учасників Євромайдану стало пікетування Окружного адміністративного суду Києва. ОАСК розглядав позов позафракційного народного депутата Юрія Дерев’янка з вимогою покарати міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та визнати незаконною його бездіяльність у розслідуванні кривавого побиття молоді на майдані Незалежності вночі 30 листопада.

Гра другим НОМером

Гра другим НОМером

Євромайдан–2013 перевершив свій «перший дубль» 2004 року. Тоді активна фаза вуличних протестів у центрі Києва тривала 17 днів і ночей, тепер відлік маніфестації перетнув позначку в один місяць. Майдан — ця вища форма вільної української опозиційної самоорганізації — стоїть і шукає нових точок прикладення своєї сили.

Всі статті рубрики