Точковий вiдстрiл?

24.12.2013
Точковий вiдстрiл?

Володимир Маралов.

У ніч iз суботи на неділю активіст «Дорожнього контролю» Володимир Маралов ледь не розпрощався із життям. Близько 23.00 у районі столичної площі Шевченка невідомі нападники на «Шкоді А5» сірого кольору без номерних знаків спочатку заблокували його автомобіль, проникли в салон і перетягли Володимира на заднє сидіння, повідомила прес–служба «ДК». Коли його намагалися вивезти у невідомому напрямку, пан Маралов спробував відстрілюватися зі свого пістолета під «гуму» — одна куля потрапила у нападника, інша — у лобове скло.

Після цього в активіста відібрали зброю, відвели вбік, приставили впритул бойовий пістолет і запитали, де точно живе Андрій Дзиндзя (інший активіст «ДК», який нині перебуває під вартою. — Ред.), де флешка, де вся апаратура і де журналіст організації Гончаренко. Не отримавши відповідей, у Володимира вистрелили, а його авто спалили на Гостомельському шосе, розповів ЗМІ керівник прес–служби «ДК» Єгор Воробйов.

Більше деталей розповів сам постраждалий після того, як його прооперували у Лікарні швидкої допомоги. В інтерв’ю на лікарняному ліжку Володимир Маралов зазначив, що нападники були професійно підготовлені й мали бойові пістолети Макарова. Саме цю зброю вони приставили до лобового скла його авто, вимагаючи відчинити дверцята.

«Я відчинив двері, мені сказали, щоб я не смикався і тоді залишуся цілий. Вони почали рух. Після цього я дістав свій «травматик» і зробив постріл у пасажира. Його відкинуло, куля потрапила в плече, друга куля потрапила в лобове скло. Водій різко загальмував і забрав у мене пістолет. І забрав не так , як «лох із вулиці», а забрав професійно, була підготовка», — розповідає постраждалий активіст.

Коли Маралова відвели від авто на двадцять метрів, почали розпитувати про інших активістів і журналістів «Дорожнього контролю». «Я відповів, що я не знаю і не скажу. Далі був постріл, я відчув, як потекла кров, і впав. Коли отямився, побачив, що горить моя машина», — каже пан Володимир.

Міліцію і «швидку» викли­кали пішоходи. За словами хірурга, куля пройшла за шість сантиметрів від серця! Отже, активіст народився «у сорочці».

«Пощастило, що куля пішла не в бік серця, а в пахву. Лікар сказав, що цілили у серце, але промахнулися. У мене на курточці емблема металева, і оскільки залізяка заважала, куля змінила свою траєкторію», — пояснює щасливчик.

У свою чергу, в столичній міліції повідомляють, що з приводу конфлікту на дорозі за участю журналіста «Дорожнього контролю» відкрито кримінальне провадження. На місці події слідчі й оперативники виявили обгоріле авто та водія з пораненням в області грудної клітки. Незважаючи на вогнепальне поранення, за даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу (хуліганство) та ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна).

А ТИМ ЧАСОМ...

Минулої п’ятниці Київський апеляційний суд залишив під вартою активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю, тим самим залишивши без змін рішення попередньої інстанції про утримання під вартою на два місяці. Нагадаємо, що активіста взяли під варту ще 7 грудня нібито за участь в організації провокацій на вулиці Банковій 1 грудня. У своєму виступі у Верховній Раді у п’ятницю Генпрокурор Віктор Пшонка також називав Дзиндзю серед організаторів протиправних дій.

Цього ж дня Апеляційний суд Києва залишив під вартою й адвоката пана Дзиндзі Віктора Смолія. Останнього обвинувачують у замаху на життя судді в ході судового засідання у справі його підзахисного активіста «Дорожнього контролю». 11 грудня адвоката Дзиндзі також було заарештовано на два місяці.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>