ЦИТАТИ ТИЖНЯ

20.12.2013

Володимир Путін, президент РФ — про знижку на газ для України:

— Це рішення має тимчасовий характер — це доповнення (до контракту), ми розраховуємо на те, що нам вдасться знайти якісь рішення довгострокового характеру, які дозволять зберегти цю ціну і спільно працювати більш глибоко один з одним.

(«УНІАН»)

Володимир Огризко, екс–міністр закордонних справ — про знижку на газ:

— Нас поженили з неефективною, кримінальною та злочинною, за словами Володимира Путіна, економікою РФ. І це зроблено абсолютно в брутальний спосіб, проте це не означає, що ми вступаємо до Митного союзу, але перелік угод, які проголошені та які будуть підписані, говорить саме про це. Практично Україна зобов’язалась допомогти «Газпрому», щоб купити той газ, який сьогодні йому немає куди дівати.

(агенцiя УНН)

Тарас Чорновіл, екс–нардеп — про вибори у «проблемних» округах:

— Нам треба усвідомити, що половина людей в Україні голосують за гроші. Те, як ці вибори проводили, є додатковою ознакою, що Янукович, Клюєв, урядовці, силовики не злякалися. Під ними не горить земля... У столиці вибори були куплені — відмінність екзит–полу від результатів була разючою: понад 20 %. Це говорить про те, що ми переоцінюємо можливість Майдану.

(«Gazeta.ua»)

Артемій Троїцький, журналіст і музичний критик: — про Євромайдан у Києві:

— Це реальне народовладдя, причому повністю самоорганізоване. Ніяких лідерів там немає, ніяких розумників, ніяких харизматиків, ніяких цих хитромудрих політиків. Це така реальна народна містерія, нічого схожого у Москві не було ніколи — я в житті ніколи нічого такого не бачив. Цього немає не тільки в Росії, цього немає взагалі ніде у світі.

(Радіо «Ехо Москви»)

Юрій Луценко, екс–міністр внутрiшнiх справ, громадський активіст: — про необхідність розширення Майдану на всю Україну:

— Слід створити Народний Фронт України. Якщо така надпартійна громадянська мережа об’єднає десятки мільйонів невдоволених правлячою мафією та прихильників євроінтеграції, це дозволить скоординувати рух опору режиму, убезпечити рядових активістів від репресій, впливати на стратегію політичної опозиції аж до висування єдиної команди опозиції для перемоги на виборах.

(Українська правда)