І помада — їм розрада

19.12.2013

Більшої уваги потребують взимку і губи. Завжди майте при собі гігієнічну помаду. Якщо надаєте перевагу декоративній, то, за порадою лікарів–косметологів, спершу накладайте гігієнічну, а потім — кольорову.

Під впливом низької температури й вітру червона кайма губ іноді починає лущитися, губи втрачають колір або набувають сіруватого відтінку та обвітреного вигляду.

Потріскані губи змащуйте на ніч живильним бальзамом. І не користуйтеся в цей період декоративною помадою — барвники роз’їдають рани, відкриваючи шлях інфекціям. Шорсткість на губах можна прибрати за допомогою пілінгу: промийте губи теплою водою, помасуйте м’якою зубною щіткою і покрийте жирним кремом.

Дехто скаржиться, що взимку їхні губи атакує герпес. «Губна лихоманка», як її називають у народі. У такому разі приймайте вітаміни для підвищення імунітету і користуйтеся антисептичною гігієнічною помадою. Лікарі наголошують: герпес — проблема всього організму. А мороз і вітер лише провокують його зовнішні прояви. Зверніться до лікаря — він порекомендує засоби боротьби зі стресом і препарати, що підвищують імунітет.