Як Гаррі зустрів зиму

17.12.2013
Як Гаррі зустрів зиму

Принц Гаррі (ліворуч) на полюсі.

Британський принц Гаррі таки досяг поставленої мети — лижна експедиція з онуком королеви у складі підкорила Південний полюс. «Опівдні в п’ятницю ми дійшли до Південного полюсу. П’ятниця, 13–те, стала для нас щасливою», — цитує Гаррі Уельського Бі–Бі–Сі.

Похід по засніженій Антарктиді тривав три тижні. Маршрут розтягнувся майже на 280 км. Це була благодійна акція — разом із принцом в експедиції брали участь військовослужбовці з Британії, США, Канади й Австралії, які отримали каліцтва під час бойових дій; загалом три команди по чотири особи. Вони мали на меті привернути увагу до проблем інвалідів війни.

Про Гаррі, капітана королівських ВПС, жартували, ніби він і сам підкорював полюс як інвалід. За місяць до старту принц зламав палець на нозі, однак ця обставина не спинила порив 29–річного відчайдуха. У 2011 році Гаррі вже був учасником подібної експедиції, щоправда, не на Південний, а на Північний полюс. Але тоді подорож довелося перервати через весілля старшого брата — Вільяма. Тепер же Гаррі на лютому морозі дотягнув свої 70–кілограмові сани до переможного кінця.

«Усі почувалися трохи втомленими й повільно звикали до ритму походу. І от щойно ми ввійшли у ритм, як усе закінчилося», — розповів журналістам задоволений патрон експециції.