Європейська компенсація

17.12.2013

Залишаючись без нагород класичних чемпіонатів світу, українські плавці вже традиційно реваншуються на змаганнях, що проходять на «короткій» воді. Наприкінці року Європейська федерація плавання проводить континентальну першість у 25–метровому басейні, на якій уже третій сезон поспіль українські спортсмени здобувають чемпіонські титули.

Володарями європейського «золота» 2013 року стали лідери нашої збірної — Дарина Зевіна та Андрій Говоров. 19–річна киянка виграла свою улюблену дистанцію — 200 метрів на спині, а 21–річний представник Дніпропетровщини тріумфував на 50–метрівці батерфляєм, що вважається його коронкою. До того ж кожен із них поклав до української скарбнички по одній бронзовій відзнаці. У перший день змагань Даша фінішувала третьою на 100 м на спині, а Андрій потрапив у призи в змаганнях спринтерів — майстрів кролю.

Загалом на ЧЄ у данському Хернінгу Україну репрезентували 16 плавців, утім лише двом її визнаним лідерам удалося показати високий результат. Натомість ні Сергій Фролов iз Максимом Шемберєвим, ні Ганна Дзеркаль з Ігорем Борисиком, на яких перед стартом турніру розраховував головний тренер збірної Андрій Сердінов, не порадували наставника.