І старим, і малим. Полтавські нейрохірурги врятували 8-річного хлопчика й 100-літню жінку з інсультами
Інсульти залишаються однією з головних загроз здоров’ю українців. >>
Дієтологи вважають: лише 200 г квашеної капусти покривають майже половину денної потреби у вітаміні С. Є у цій кисленькій страві й вітамін В, який допомагає кращому засвоєнню білка. Саме тому квашену капусту корисно споживати як гарнір до м’ясних страв.
Крім вітамінів, вона містить багато нікотинової кислоти, яка сприяє нормальному перебігу життєво важливих клітинних процесів і надає волоссю блиску, а нігтям — міцності. Багата капуста і на калій, залізо, магній, цинк. А це дієвий профілактичний засіб проти виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки.
Клітковина, що є в цьому овочі, сприяє травленню і покращує мікрофлору кишкового тракту. Лікарі радять регулярно додавати до раціону квашену капусту, наголошуючи: таким чином ви зміцнюєте імунітет і регулюєте обмін речовин. Вона також здатна гамувати болі у шлунку.
Інсульти залишаються однією з головних загроз здоров’ю українців. >>
Дослідження, проведене в шотландському університеті Сент-Ендрюс, показало, що птахи іноді утеплюють свої гнізда і захищають їх від шкідників, вистилаючи домівку сигаретними недопалками, розповідає BBC News. >>
П’ять ключових етапів розвитку мозку людини — у 9, 32, 66 та 83 роки, описала Міжнародна команда американських і британських науковців. >>
Нове дослідження показало, що регулярне прослуховування музики або гра на музичних інструментах допомагають людям похилого віку знизити ризик деменції й уповільнити зниження когнітивних функцій. >>
Міжнародний показ нового документального фільму про поранених ветеранів російсько-української війни «Друге дихання» розпочався в США. >>
Вчені з'ясували, що володіння кількома мовами може уповільнити старіння і допомогти людям жити довше. >>