НОВИНИ ПЛЮС

10.12.2013

Невідомі викрали сина колишнього народного депутата

Київська міліція розшукує 21–рiчного сина екс–депутата Миколи Лісіна. За повідомленням правоохоронців, хлопець разом зі своїм приятелем прогулювався вулицею Героїв Сталінграда в Оболонському районі Києва. До них підійшли двоє невідомих у масках. «Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, вони побили хлопцiв, а потiм відібрали в них мобільні телефони, після чого сина Лісіна кинули в автомобіль i поїхали у невідомому напрямку», — йдеться у повідомленні міліції. За фактом події вiдкрито кримінальне провадження за ст. 287 (розбій) та 146 (викрадення або незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Тижневик «Коментарі» змінив власника

Бізнесмен Віталій Гайдук продав медіа–холдинг «Еволюшен Медіа», що видає тижневик «Коментарі», англомовне видання Kyiv Weekly, а також володіє порталами Comments.ua, UGMK.info, фотоінформаційним агентством PHL, повідомила «Теле­критика». Унаслідок зміни власника компанію залишили генеральний директор Юлія Литвинова, яка працювала в холдингу 10 років, та її заступник Сергій Скрипник.

Хто саме став новим власником «Еволюшен Медіа», поки що не відомо. Ходять чутки, що медіа–холдинг придбали структури Сергія Курченка. Принаймні, судячи з обкладинки останнього номера «Коментарів» із промовистою назвою «Отмайданились», можна припустити, що його придбали люди, наближені до влади.

Савік Шустер прощається з «Інтером»?

Відомий телеведучий має намір iз нового року припинити випуск свого ток–шоу на каналі «Інтер». Про це з посиланням на джерело в телевізійних колах повідомляє газета «Вєсти». За його словами, новину про припинення програми буде оголошено працівникам уже най­ближчим часом. «Поки не відомо, чи залишиться Савік працювати в Україні, перейшовши на інший канал, чи просто поїде з нашої країни», — повідомило джерело.

«Вєсти» не виключають, що ця інформація може бути просто піар–ходом, щоб привернути увагу глядачів до програми. Хоча, можливо, ведучий просто хоче звільнитися від тиску — нещодавно ефір програми «Шустер–live» було достроково завершено через участь у програмі представників опозиції.

Ленінопад по–Котовськи

Досвід київських активістів, які зруйнували пам’ятник Леніну в столиці на Бессарабці, взяли на озброєння невідомі особи на Одещині. Уже під ранок жителі Котовська замість пам’ятника Леніну знайшли на постаменті біля клубу залізничників в одному з парків міста лише ноги вождя світового пролетаріату. Розбита голова з рукою, а також інші фрагменти колишнього монумента валялися поруч. За цим фактом слідчий відділ Котовського міськвідділу міліції розпочав кримінальне провадження за ст. 296 КК (хуліганство).

Табачник замовив підручників іще на 3 мільйона гривень

«Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міносвіти уклав iз видавництвами чергові угоди на постачання підручників. Цього разу — на 3,38 млн. грн. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Найдорожчим у переліку виявився підручник «Природознавство. 3 клас» для загальноосвітніх навчальних закладів iз навчанням молдовською мовою — 325 гривень за екземпляр при накладі 365 примірників. Хоча, як зазначає видання, цього разу міністерство відреагувало на критику ЗМІ і здешевило вартість видання, адже минулорічний підручник «Природознавство для загальноосвітніх навчальних закладів iз молдовською мовою навчання. 2 клас» накладом 371 примiрник коштував 425 гривень.

Загалом у 2013 році Міносвіти замовило виготовлення підручників на 226,89 млн. гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>