Жертовний — від слова «жерти»

05.12.2013
Жертовний — від слова «жерти»

Сандвіч вагою 3,5 кг.

Для вас, ненажери: нова розвага в кафе й ресторанах у різних куточках світу. Щоб залучити клієнтів, деякі заклади громадського харчування пропонують у меню гігантські порції їжі, але — на особливих умовах. Величезний бургер, стейк або порцію картоплі фрі потрібно «вмолоти» за певний проміжок часу. Якщо їдець справляється — йому вручають обумовлений приз, плюс до того заклад оплачує спожиту страву.

Рідко кому вдається впоратися з таким завданням, але от днями мешканець Лондона поглинув сендвіч вагою близько 3,5 кілограма!

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», бутерброд під назвою «Гігантвіч» фігурує в меню закусочної в Саутенді–он–Сі. При тому що на «розправу» з такою стравою дається 45 хвилин, 26–річний Джеймс Бреттел впорався з «Гігантвічем» за 36.

«Я побачив його в «Фейсбуці» — він був розміром з дитину! Тоді я вирішив, що повинен його спробувати», — розповів Джеймс.

Бреттел став першим відвідувачем цього кафе, який спромігся з’їсти бутерброд за відведений ліміт часу. Крім шести шарів хліба, різних видів м’яса, омлету, овочів і сиру, до складу «Гігантвіча» також входить картопля фрі і капустяний салат коул–слоу.

Бутерброд, що містить 8 тисяч калорій, з’явився в меню закусочної в Саутенді близько року тому. Відтоді його намагалися з’їсти 116 сміливців, але жоден не впорався із завданням за 45 хвилин. Крім вартості замовлення, кожен невдаха, відповідно до умов акції, повинен був відрахувати до призового фонду один фунт. Тож 116 фунтів стерлінгів і сувенірна футболка дісталися Бреттелові.