Цiна кохання

15.11.2013

... Спотворене тіло 18–річної Світлани на березі річки Червоної знайшли випадкові перехожі. Воно було настільки понівечене, що навіть рідний батько, який приїхав на впізнання з рідного для дівчини Херсона, не зміг впізнати свою дочку. Адже бідолашну обезголовили, та ще й підпалили... Довелося призначити ДНК–експертизу. Встановили особу вбитої завдяки відеозапису, зробленому на одній з автозаправок. Саме туди вбивці й їхня жертва прийшли купувати бензин, яким пiзнiше садисти скористалися для підпалу тіла своєї колишньої подружки. Розплатилися нелюди кредитною карткою. Отож для міліції не склало труднощів довести їх провину.

Сюжет драми виявився до болю банальним: Світлана мимоволі «вписалася» в любовний трикутник, який закрутив її коханий хлопець. А от молодий чоловік зустрічався одночасно з кількома дівчатами і кожній давав обіцянки. У підсумку на одній iз вечірок його чергова пасія приревнувала Світлану та замислила підступний план, як позбутися суперниці. Для хоробрості студенти добряче «підзарядилися» спиртним, а далі взялися на практиці застосовувати знання, отримані в медичному вузі. Дівчину не просто побили й спалили, їй ще й відрізали голову, аби тіло було неможливо ідентифікувати.

«Обоє підозрюваних приїхали на навчання в Запоріжжя з Криму, — повідомили у відділі громадських зв’язків Головного управління МВС у Запорізькій області. — Дві дівчини мешкали на орендованій квартирі, де часто влаштовували вечірки. У той фатальний вечір між двома подругами спалахнула сварка через хлопця. Переможниці вдалося умовити п’яного кавалера позбутися суперниці».

Світлана встигла провчитися у медуніверситеті лише кілька місяців. До цього з відзнакою закінчила херсонський медичний коледж. Відомо, що її родичі були проти, аби дівчина їхала з дому так далеко. «Свєта була відмінницею і дуже зраділа, коли вступила відразу на другий курс медичного університету в Запоріжжі, — розповідає Наталя Семенівна, бабуся загиблої дівчини. — Все, що сталося, — шок для нашої родини. Востаннє Світлану я бачила ще у вересні, але вона планувала незабаром приїхати в гості. Навіть квиток на поїзд купила на 22 листопада».

Зараз правоохоронці допитують студентів–убивць — 22–річного Олега та 20–річну Оксану, а також шукають свідків драми, яка сталася 11 листопада. Відкрито кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство». Підозрюваним загрожує покарання від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.