Без легіонерської підтримки

07.11.2013
Без легіонерської підтримки

У захисті «вовки» зіграли гірше, ніж могли. (автора.)

Попри те, що дві столичні баскетбольні команди — «Будівельник» та «Київ» — за підсумками минулого розіграшу суперліги посіли в турнірній таблиці діаметрально протилежні місця, в новому змагальному році обидва клуби заявилися в єврокубки. Якщо «гладіатори», чемпіони країни, завтра в Нантері під Парижем зіграють уже четвертий поєдинок групового раунду Євроліги, то «вовки», котрі минулий ЧУ завершили на останньому місці, позавчора стартували в Кубку виклику. Перший млинець у оновленої та дещо підсиленої порівняно з попередніми сезоном команди Віталія Чернія вийшов глевким.

Рішення керівництва БК «Київ» вивести команду на континентальну орбіту багатьох українських шанувальників баскетболу відверто здивувало. Щоправда, на передсезонній прес–конференції спортивний директор «вовків» Віталій Лебединцев пояснив: «Перед командою стоять амбітні цілі». Власне, для цього в клуб повернули одного з найкращих вітчизняних спеціалістів Віталія Чернія та запросили кількох легіонерів, котрих тренерський штаб розглядав як серйозне підсилення молодого і всуціль українського колективу.

Щоправда, в матчі з румунським «Газ–Метаном» сподівання, покладені на іноземців, не виправдалися. «Допомога легіонерів сьогодні була мінімальною», — розкритикував Черній дії американців Дональда Коупленда, Майкла Девіса та Лі Хампфрі. Ці гравці стартової п’ятірки на трьох набрали лише 18 очок. Очільника «Києва» так обурила їхня пасивність, що четверту чверть господарі догравали повністю українським складом, у якому лідерство взяв на себе 21–річний форвард В’ячеслав Бобров.

«Хлопці старалися, проявили характер, боролися до останнього, — похвалив співвітчизників Черній. — Але відверто погана гра в захисті не дозволила нам перемогти». Недарма трибуни київського Палацу спорту скандували: «За–щі–та!» Вирішальною в плані підсумкового результату стала провалена «вовками» третя чверть, після якої команда з Медіаша пішла у 12–очковий відрив.

ТАБЛО

Кубок виклику. Груповий раунд. 1–й тур. Група D. «Київ»  — «Газ–Метан Медіаш» (Румунія) — 74:83 (Подолян (18), Бобров (13) — Кемп (18)), «Тріумф» (Росія) — «Корменд» (Угорщина) — грали вчора ввечері.

* * *

НБА. «Нью–Орлеан» — «Фінікс» — 98:104 (Кравцов «Ф» — 2 очки, 2 підбирання, 2 втрати; 4:49; Лень «Ф» — не грав).