Обирай рибу, а не м’ясо

06.11.2013

Учора в американському місті Енн–Арбор, штат Мічиган, відбувалися вибори муніципальної ради. Кандидатом на цих виборах був... короп. Авжеж, той, що риба.

За повідомленням газети «Мічиган дейлі», невідомі особи створили повноцінний образ претендента на крісло в райраді та провели передвиборчу кампанію з усіма належними ознаками — зовнішньою рекламою, агітацією в інтернеті, блогом у «Твіттері» тощо. Красиво оформлені червоно–сині щити закликають «голосувати за 20–фунтового коропа».

Як можна зрозуміти, рибина–кандидат важить 20 фунтів (близько 9 кг) і мешкає в річці Гурон, на якій стоїть Енн–Арбор. Раніше короп жив у ставку в місцевому парку, проте в листопаді минулого року був виселений звідти, оскільки нищив водяні рослини.

У своїй програмі короп обіцяв зосередитися на економічній реформі, проявити «фінансову відповідальність» і повернути Енн–Арбор у його золоті часи, а точніше... в 1837 рік. Ознаками найкращого періоду короп вважає невеличкі пивниці на головній вулиці, тартаки і шкірзаводи.

Офіційно короп не був зареєстрований кандидатом, але він закликав своїх потенційних виборців самостійно вписувати його ім’я в бюлетені. Головний суперник коропа, демократ Джек Ітон, поставився до риби–кандидата з гумором і побажав йому всього найкращого.