Від вівці до чоловіка

05.11.2013

У Норвегії група ентузіастів спробувала побити світовий рекорд зі швидкості виробництва светра. Ідеться про «повний цикл» цієї справи — від стрижки вівці, обробки вовни, в’язання та примірювання готового одягу.

Сталося це під час телемарафону на каналі NRK, цілком присвяченому темі в’язання. Як повідомляє агенція UPI, програма тривала 12 годин, і її учасники витратили на виготовлення светра 8 годин 33 хвилини. Утім, це значно гірший результат у порівнянні з чинним рекордом, який встановили австралійці, — 4 год. 51 хв.

За словами організаторів норвезького заходу, їхнім в’язальникам завадили сезонні особливості, що позначилися на якості вовни: о цій порі року руно важче й більш маслянисте, ніж улітку, тож прядіння й інші операції з вовною забрали більше часу.

При цьому оргкомітет норвезького марафону не виключив, що їхні хлопці спробують ще раз піти на рекорд виготовлення светра «від вівці до людини» — надто вже захопливе це заняття.

Крім трансляції отримання прядива й плетіння кофти, канал NRK подавав інші сюжети на тему в’язання та його секретів. Раніше NRK робив схожі програми про лісорубів і влаштовував марафон із безперервним показом життя круїзного судна.