Якби Леонід був Султан...

30.10.2013
Якби Леонід був Султан...

На весіллі Султана Кесена.

Найвищий чоловік у світі одружився. Але йдеться не про українця Леоніда Стадника зростом 257 см, який має таку характеристику де–факто, а про турка Султана Кесена, зав­вишки 251 см. Нагадаємо, у 2009 році мешканець Житомирщини Стадник втратив таке офіційне визнання від Книги рекордів Гіннесса, відмовившись від чергового вимірювання. 42–річний мешканець села Подолянці має проблеми зі здоров’ям і більше не бажає привертати до себе надмірну увагу. У 30–річного Кесена також хворі ноги, але він воліє залишатися на виду й минулими вихідними зібрав на своєму весіллі безліч турецьких зірок, релігійних діячів, бізнесменів та політиків, зокрема президента Абдуллу Гюля та прем’єр–міністра Реджепа Таїпа Ердогана.

Султанова дружина Мерве Дібо нижча за нього на 78 сантиметрів і ледь дістає чоловікові до ліктя. Кесен розповів, що мріяв про сім’ю вже довгий час, однак не міг знайти підходящу наречену. Зрештою його обранка виявилася невисокого зросту, зате зі спорідненою душею.

Як і Стадник, турецький селянин Кесен страждав від пухлини гіпофізу, що призвела до гігантизму. Лікарі видалили пухлину в 2008 році, і зростання Султана припинилося. Він має труднощі з пересуванням, але, на відміну від Леоніда, регулярно обстежується на рівень гормонів та лікується в клініці Університету Вірджинії у США.