Без рук, без ніг, а на Хелловін лізе

25.10.2013
Без рук, без ніг, а на Хелловін лізе

Ті самі цяцьки.

Уже менш як за тиждень молодь, та й багато старших людей у різних країнах світу дурітимуть у вирі Хелловіну. Це свято кельтського походження відзначається ввечері 31 жовтня, напередодні католицького Дня всіх святих. Релігійної складової в народних гуляннях Хелловіна не залишилося майже ніякої — людям просто подобається зображувати нечисть, котру слід було б відганяти, бавитися в страшних карнавальних костюмах, прикрашати будинки гарбузовими головами, зображеннями привидів тощо. Хелловін став масовим розважальним заходом у США, але в останні десятиліття дедалі більше захоплює Європу. Щоправда, не скрізь це проходить гладко.

Так, під тиском громадськості норвезька мережа супермаркетів змушена була вилучити з продажу партію іграшок, підготовлену для Хелловіна. Цяцьки мали вигляд відірваних закривавлених людських рук та інших частин тіла. Ці обрубки, «ідентичні натуральним», були запаковані в поліетилен і картон, як запаковують фасовані шматки сирого м’яса, й лежали на полицях поруч із «нормальними» харчами.

Як повідомляє сайт The Local, такий несподіваний реквізит спричинив обурення покупців. Щойно відірвані кінцівки з’явилися в продажу, сторінку мережі супермаркету у «Фейсбуці» завалили гнівними коментарями, не змовкав і телефон «гарячої лінії». «Ганьба, що ця американська традиція так люто лізе нам у пельку!» — дивувалися відвідувачі. «Хто, в біса, дозволяє продавати такі штуки? Невже в нас недостатньо насильства і психів?» — написав один із клієнтів супермаркету, маючи на увазі масове вбивство у виконанні Андерса Брейвіка.

Компанія оперативно відреагувала на невдоволення клієнтів і вилучила з продажу товари, що викликали негативну реакцію.