Хто ж його залишить? Він же пам’ятник!

24.10.2013
Хто ж його залишить? Він же пам’ятник!

Та сама могильна плита.

Чи має право адміністрація кладовища ліквідувати щойно встановлений надгробок? Так, якщо він занадто легковажний — вирішила дирекція цвинтаря в Цинциннаті, штат Огайо, і знесла гранітну могильну плиту у ви­гляді... популярного мультперсонажа Губки Боба.

Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», цей пам’ятник було встановлено 10 жовтня на могилі Кімберлі Уолкер, ветерана війни в Іраку. 28–річна жінка загинула не в «гарячій точці», а вже після демобілізації. Кімберлі знайшли мертвою в готелі в Колорадо–Спрінгс у День святого Валентина, 14 лютого. Обвинувачення висунули приятелеві Кімберлі — армійському сержантові, який служив неподалік.

Родина Уолкер викупила на кладовищі ділянку на шість могил за 29 тисяч доларів і виготовила другий надгробок, який планувалося поставити поруч із пам’ятником Кімберлі, — так само у вигляді Губки Боба. Плита номер два призначалася для сестри–близнючки Кари, яка наразі жива й здорова. Щодо надгробка Кімберлі, то він має вигляд усміхненої «мочалки» в армійській формі з очима, руками й ногами. «Кімберлі дуже любила цього героя, і вона заслуговує на шану, — заявила журналістам Кара Уолкер. За її словами, на виготовлення кожного пам’ятника пішло 13 тисяч доларів.

В адміністрації кладовища кажуть, що пам’ятник був занадто нетрадиційний і не сполучався з форматом інших надгробків. Директор Гері Фрейтаг зустрівся з «потерпілою стороною», аби обговорити подальші дії. Він не виключив, що на могилі ветеранки встановлять інший, більш традиційний пам’ятник, який лише трохи нагадуватиме Губку Боба. А 26 тисяч «баксів» Уолкерам відшкодують.